• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP'nin kırmızı şeridi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.10.2010, 00:00
Yandaki fotoğrafa dikkatlice bakın. Bu fotoğraf CHP'yi anlamak isteyen ve partinin neden geniş halk kitlelerine ulaşamadığına kafa yoran herkese "İşte bu yüzden" dedirtecek nitelikte bir belge. Yer CHP'nin grup toplantılarını yaptığı TBMM'deki salon. Kırmızı şeritle adeta koruma altına alınmış "steril" bölgede oturanlar milletvekilleri. Şeridin dışında kalanlar da yabancı değil. Onlar da CHP'li. Çoğu örgütte aktif görev alan partililer ve sade vatandaşlar. Gönül verdikleri CHP'nin grup toplantısını izlemeye, liderlerini dinlemeye her hafta adeta koşarak geliyorlar. Ancak Kılıçdaroğlu ile salondaki ziyaretçi sayısının artması, CHP'nin elit kanadını rahatsız etmiş. Polisiye bir tedbirle asil ve vekili ayırıvermişler. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce uygulamayı, "Milletvekili arkadaşlarımız ayakta kalıyordu. O nedenle böyle bir tedbir aldık" diyerek salona açıkladı. Tam bir "Halk plaja akın etti, vatandaş denize giremedi" durumu anlayacağınız. İnce, o açıklamayı yaparken kırmızı şeridin dışında kalan insanların sitemlerini duyabilseydi keşke. Özellikle kadınlar fena halde alınmış durumdaydı. Kılıçdaroğlu'nun bu kırmızı şerit saçmalığından haberinin olduğunu sanmıyorum. O ne kadar partiyi halka açmaya çalışıyorsa, seçkinci kanat o kadar uzaklaştırıyor, statükoya sarılıyor. Bkz: Türban, genel af ve yeni Anayasa meseleleri...

Asgari ücretli patronlar
Forbes Dergisi, Türkiye'nin en zengin patronlarının emekli maaşlarını yayınladı. Listeye bakınca "Patronlar iyi ki emekli maaşına talim etmiyor" diye düşünmekten kendini alamıyor insan. 3 milyar dolarlık kişisel servetiyle bırakın Türkiye'yi, dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Hüsnü Özyeğin'in emekli maaşı sadece 1081 lira. SSK emeklisi Mehmet Emin Karamehmet'in serveti 2 milyar 900 milyon dolar, emekli maaşı 847 lira. Zenginler listesinin 3. sırasındaki Şarık Tara ise Bağkur emeklisi. 567 lira 74 kuruşluk emekli maaşı var. Şu sıralar TV reklamlarında sık sık boy gösteren Ali Ağaoğlu da Bağkur emeklisi. Maaşı 547 lira. Rahmi Koç 581, Ahmet Nazif Zorlu 572 lira maaş alıyor. Listenin 22. sırasındaki Aydın Doğan da bir Bağkur emeklisi. Maaşı 642 lira. Liste uzayıp gidiyor. Maaşlar genelde bin liranın altında. Yani patronların neredeyse tamamı sigorta primlerini asgari ücret üzerinden yatırmış. Enteresan değil mi?

Sipahi'den EXPO sorusu
İzmir'in EXPO adaylığı şu sıralar yine gündemde. Dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından biri olan EXPO'nun cazibesine bir ara Ankara da kapıldı ama, hükümetin 2020 için adayı yine İzmir olacak gibi. MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, 2020 adaylığı için çalışmalara şimdiden başlanılması görüşünde. Kentin bir çekim merkezi haline gelmesi için EXPO'ya ihtiyacı olduğunun altını çizen Sipahi, hükümetten 2015 adaylığında gündeme gelen projelere hız vermesini istiyor. Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Sipahi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "EXPO 2020 için İzmir'in tek aday olarak tespit ve ilanı konusunda çalışma var mıdır?" diye sordu. Bu soruya bakandan gelecek yanıt, Ankara'da adaylık rüyası gören çevreler için sanırım yeterli olacaktır.

Ersin'in oğlu babasının izinde

CHP Milletvekili Ahmet Ersin parlamentonun kıdemli isimlerinden. 3 dönemdir milletvekilliği yapan Ersin, bugüne kadar evini İzmir'den Ankara'ya taşımamış. Eşi ve çocuklarının İzmir'den vazgeçememesi nedeniyle yıllarca iki şehir arasında mekik dokumuş. Ancak bu yıl Ankara'daki bekarlık günleri sona erdi. Oğlu İsmail Can üniversite eğitimi için Ankara'ya gelince, Ersin ailesi biraz da mecburiyetten Ankara'ya yerleşti. İsmail Can, babasının izinden gidiyor. Atılım Üniversitesi'nde hukuk tahsili yapacak.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA