• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Kurtulmuş ülkücülerin peşinde

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2010, 00:00
Saadet Partisi'nden kopan Numan Kurtulmuş, partileşme çalışmalarını sürdürüyor. Geniş tabanlı bir siyasi hareket için düğmeye basan Kurtulmuş'un en önemli hedeflerinden biri de ülkücü taban. Aldığım duyumlara göre, Kurtulmuş eski ve halen MHP-BBP'de aktif olarak siyaset yapan çok sayıda ülkücüye "Gelin beraber siyaset yapalım" çağrısında bulunmuş. Kurtulmuş'un eşinin üniversitede ülkücü hareket içinde yer aldığı biliniyor. Görünen o ki, önümüzdeki günlerde ülkücülerle dirsek temasını daha da artıracak. Milli Görüş çizgisinin ağırlıkta olacağı bir siyasi oluşum ve ülkücü hareket bir araya gelir mi? Bu sorunun yanıtını almak için fazla beklemeyeceğiz.

Çağlayan'dan kuru incir zirvesi
Türkiye'nin en önemli ihracat kalemlerinden biri olan kuru incirde sıkıntı büyük. Bu yıl tahmin edilen kuru incir rekoltesi 56 bin ton. Ancak hava koşullarındaki olumsuzluk nedeniyle bu rakamın sadece 30 bin tonu ihracat edilebilir özellikte. Bugüne kadar yapılan ihracat 10 bin tonda kaldı. Sözün özü, malını satamayan kuru incir üreticisi zorda. Hükümet üreticiye destek için formül arıyor. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem ile bir araya gelerek üreticinin durumunu masaya yatırdı. Ziraat odaları ve borsa temsilcileri ile Ege İhracatçı Birlikleri temsilcilerinin de katıldığı zirvede, ihraç edilemeyecek kalitedeki 20 bin ton incirin piyasadan devlet tarafından alınması formülü üzerinde duruldu. Önerinin sahibi İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, "Bu sayede kalan kaliteli incirin fiyatı 2.5 liradan 5 liraya çıkabilir. Üstelik ihraç edilecek incirin kalitesinde de bir düşüş olmaz" görüşünde. Bakan Çağlayan ve ilgili bürokratların da sıcak baktığı önerinin hayata geçmesi an meselesi. Çağlayan onay verirse kuru incir üreticisi rahat bir nefes alacak.

Günay'a Fethiye soruları
Turizm cenneti Fethiye'nin Ankara'dan beklentileri yüksek. Bu beklentilerin önemli bir bölümünün karşılanacağı adres ise Kültür ve Turizm Bakanlığı. Hal böyle olunca, CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan da oturmuş, Bakan Günay'ın cevaplandırması istemiyle Fethiye ile ilgili 4 soru önergesi birden hazırlamış. O önergelere gelecek cevaplar Fethiye için çok önemli. İşte Günay'dan cevap beklenen 4 soru:
- Eşsiz kültür varlığımız Kayaköy sağlıklı bir altyapıya kavuşturulacak mı? Kayaköy'den elde edilen gelir nereye harcanıyor?
- Fethiye'ye kruvaziyer limanı ne zaman yapılacak?
- Babadağ'a teleferik yapılacak mı? Yamaç paraşütü için Fethiye'ye gelen binlerce kişinin ulaşım sorunu çözülecek mi?
- Ülkemizin denize yakın en eski tiyatrosu olan Telmessos'un restorasyonu ne zaman başlayacak?

Ankara'da Harmandalı bilmeyen kalmayacak!
Bu iddianın sahibi Ankara'da faaliyet gösteren Aydınlılar Derneği'nin Başkanı Ender Vardar. Dernek, Kurban Bayramı'ndan sonra Ankaralılara Ege'nin meşhur 'Harmandalı' oyununu öğretmek için çalışmalara başlıyor. Bu yıl ilginç bir hedefleri var. Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi planlıyorlar. Bu nedenle işi sıkı tutuyorlar. Harmandalı öğrenecek bin Ankaralı ile Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacakları gösterinin Guiness'e girmesi için gerekli girişimlerde bulunmuşlar. Başkan Vardar'ın hafta sonu verdiği geleneksel tanışma kokteylinde en çok konuşulan konu bu Harmandalı meselesi oldu. Kokteyle katılanlar arasında İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Cengiz Altınkaya, Ertuğrul Kumcuoğlu, Recep Taner gibi eski ve yeni siyasetçiler de vardı. Onlar da Vardar'ın bu projesini çok beğendi. Aydınlılar Ege'nin Harmandalı'sını önce Ankara'ya, sonra dünyaya tanıtmaya kararlı görünüyor. Yolları açık olsun.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA