• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP'de kavga sanal aleme taştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2010, 00:00
Tüm dünyayı etkisi altına alan Facebook ve Twitter çılgınlığına bizim siyasetçiler de kayıtsız kalmıyor. Meclis'te çok sayıda milletvekili artık konuşmalarını, basın açıklamalarını sanal alemin popüler sosyal paylaşım sitelerinden seçmenlerine doğrudan ulaştırmayı tercih ediyor.
Onlardan biri de, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan. Kendisi sıkı bir Facebook fanatiği. Medyanın yeterince yer vermediğini düşündüğü çalışmalarını Facebook'taki sayfasına yüklüyor. Bu yolla seçmenle birebir iletişim kuran Ayhan, hafta sonu hem kendisi hem de partisi açısından bir ilke imza attı. Önder Sav ekibinin önemli isimlerinden Şahin Mengü'nün CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine Facebook'tan yanıt veren Ayhan, ana muhalefetteki kavgayı sanal aleme taşıyan isim oldu. Ayhan'ın, "Şahin Mengü hasta bir adamdır. Konuşmaları ruh halini ortaya koymaktadır" diye başlayan açıklaması, bu alemdeki kavgaların şiddet derecesinin epey yüksek olacağını gösteriyor. Hukukçu Mengü'nün Ayhan'a vereceği yanıt Facebook ya da Twitter üzerinden mi gelir bilmem. Ancak Mengü'nün klasik yöntemlere olan aşinalığı bende, "Bu iş mahkemede biter" düşüncesinin oluşmasına neden oldu...

DP, 7-8 Ocak'ta kongreyi topluyor

Türk siyasetinin köklü çınarı DP'de Kasım başından bu yana yapılması beklenen ancak sürekli ertelenen kongrenin tarihi nihayet belli oldu. Cindoruk ve arkadaşları artan baskılara daha fazla dayanamadıklarından kongrenin 7-8 Ocak tarihinde toplanmasını kabul etti. DP kulislerini hareketlendiren bu karar dün toplanan Başkanlık Divanı'nda alındı. Peki şimdi ne olacak derseniz, cevabım "Tam bir muamma olur". Partinin içine düşürüldüğü dipsiz kuyudan çıkması, yeniden milyonların umudu haline gelmesi maalesef zor görünüyor. Cindoruk ve ekibine yönelik eleştirilere sonuna kadar katılıyorum. Ancak aylardır Cindoruk'un yerine kimi getireceğine karar veremeyen ve kongreye bile gidemeyen bir partiden bahsediyoruz. Herkes gidişattan şikayetçi ama değiştirmek için elini taşın altına koyan yok. DP'de hatırı sayılır bir kitlenin hedefi, Tansu Çiller'i yeniden partinin başına getirmek. Uzunca bir süredir bu iş için uğraşıyorlar. Fakat bir arpa boyu yol alamadıkları ortada. Çiller onca il ve ilçe başkanından gelen "Dön" çağrılarına bugüne kadar en küçük bir yanıt bile vermedi. Son olarak DYP eski Milletvekili Ali Uzun, Çiller'in kongrede DP'nin başına geçeceğini iddia etti. Uzun, Çiller'in "Bana ihtiyaç olursa göreve hazırım" dediğini söylüyor. Benzer ifadeleri daha öncede sayısız defalar duyduk, yazdık. Burada tartışılması gereken asıl mesele, Tansu Hanım'ın 2011 Türkiye'sinde bir karşılığının olup olmadığı. DP'nin artık kendisine yeni bir yol çizmesi lazım. Ne Türkiye o eski Türkiye, ne de Tansu Hanım, o eski Tansu Hanım.

Öğretmenin ikramiye beklentisi

Yarın öğretmenler günü. Bu ülkenin çimentosunda harcı olan meslek gruplarının başında onlar geliyor. Ancak hayat herkes için olduğu gibi onlar için de kolay değil. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), 24 Kasım öncesinde 3 büyük ilde bin 489 öğretmenle görüşerek bir anket hazırlamış. Sonuçlar çarpıcı. Öğretmenlerin yüzde 82.9'u maaşlarının yetersizliğinden şikayetçi. Yüzde 32.7'si banka kredisi borcu ödüyor. Yüzde 40.3'ü kredi kartı ile maaşını desteklerken, yüzde 32.9'u ek iş yaparak geçimini sağlayabildiğini belirtiyor. Bu kadar şikayete rağmen öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan ümidini kesmiş değil. Yüzde 50.5'i bakanı başarılı buluyor. Kamuda en düşük maaşı kendilerinin aldığını söyleyen öğretmenler, 24 Kasım'da Çubukçu'dan bir müjde bekliyor. O müjdenin konusu 1 maaş ikramiye. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da toplanan Milli Eğitim Şurası'nda konu gündeme gelmiş ve Çubukçu'dan sözlü onay çıkmıştı. Bakanın bugüne kadar öğretmenlerin maaş ve sosyal haklarının iyileşmesi için yaptığı çalışmalar ortada. Yarın bunlara bir yenisi daha eklenebilirse çok şık olur. Öğretmenler bu müjdeyi fazlasıyla hak ediyor çünkü.

Bütçe savaşları

2011 bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri tam bir meydan muharebesi tadında geçiyor. Muhalefetin de iktidarın da eteğindeki tüm taşları döktüğü oturumlarda sadece tartışma yok. Çalışanların yüzünü güldürecek bazı öneriler de gündeme geliyor. İçişleri Bakanlığı'nın 2011 bütçesinin görüşüldüğü oturumda söz döndü dolaştı, emniyet personelinin maaş ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmelere geldi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, fedakarca görev yapan emniyet personelinin moral ve motivasyon desteğine ihtiyacı olduğunu hatırlattı ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan müjde istedi. Akçay'ın önerisini not eden Atalay'dan emniyet personelini sevindirecek ilk müjde bayramda geldi. 40 bin polis askerliğini görev başında yapacak, üstelik bu süre içinde maaşını almaya da devam edecek. İkinci müjde içinse biraz daha zamana ihtiyaç var.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA