• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Erdoğan, Mevlana'ya hızlı trenle gidecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.12.2010, 00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilkleri seven bir lider. Bu özelliği onu siyaset kulvarında rakiplerinin hep bir adım önüne taşıyor. Önümüzdeki hafta içinde iki önemli etkinliğe katılacak. Birincisi İstanbul'da. Halkalı'da düzenlenecek olan Kerbela'yı anma törenlerine katılan ilk Başbakan olacak. Kerbela olayı ve anma törenleri Alevi toplumu için büyük önem taşıyor. Bu ziyaret hükümetin çok eleştirilen Alevi açılımının yeniden ivme kazanması için bir dönüm noktası olabilir. Başbakan bir gün sonra ise Şeb-i Aruz törenlerine katılmak için Konya'ya gidecek. Erdoğan'ın yolu hemen her yıl 17 Aralık'ta Konya'ya düşüyor. Ancak bu kez durum biraz farklı. Erdoğan, Konya'ya hızlı trenle gidecek. Ankara-Konya arasını 70 dakikaya indirecek hızlı trenin ilk deneme seferi Başbakan Erdoğan'la yapılacak. Demiryolları Genel Müdürlüğü Erdoğan'ı Mevlana'ya hızlı trenle götürmek için hummalı bir çalışma içinde. 48 saate sığan bu iki ziyaretin yansımaları eminim çok konuşulacak.

Kurultay öncesi düğünde buluşacaklar

CHP'de kurultay öncesi yapılması beklenen Kılıçdaroğlu- Baykal- Sav görüşmelerinin tarihi henüz belli değil. Ancak partinin kaderini elinde tutan bu üç isim kurultaydan önce Bodrum'da buluşacak. CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, önümüzdeki hafta cumartesi günü oğlu Berkay'ı evlendiriyor. Damadın şahitlerinden biri Baykal olacak. Kılıçdaroğlu bir aksilik çıkmaması durumunda düğüne katılacağını bildirdi. Sav'dan ise henüz bir haber yok. Ankara'da bir türlü bir araya gelemeyen bu üçlü beklenen zirveyi Bodrum'da gerçekleştirebilir. CHP'deki hareketlilik kurultaya kadar devam edecek. Ankara'daki otel ve misafirhaneler şimdiden dolmuş durumda. Parti yönetimi, kurultay tek gün olduğu için delegelere otel tahsis etmedi. Milletvekilleri şu sıralar kurultaydan en az iki gün önce Ankara'ya gelmek isteyen delegeler ve partilileri yatıracak yer bulma telaşında. CHP'den son bir not daha. Meclis Genel Kurulu'nda 13 Aralık'ta başlayacak bütçe maratonuna CHP'nin kurultayı nedeniyle 18 Aralık'ta bir gün ara verilecek. Karar CHP, AK Parti ve MHP gruplarının uzlaşması sonucu alındı.

MHP'li Orhan'dan kadın vekillere jest
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarih olan 5 Aralık, aynı zamanda "Dünya Kadın Hakları Günü" olarak da kutlanıyor. Bu yıl 5 Aralık hafta sonuna denk geldiği için, Meclis'te bu anlamlı günle ilgili doğru dürüst bir etkinlik yapılamadı. TBMM çatısı altında görev yapan 46 bayan milletvekilini hatırlayan tek isim ise MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan oldu. Yayınladığı mesajla kadın vekillerin şahsında tüm kadınlarının anlamlı gününü kutlayan Orhan, "Kadının desteklenerek güçlendirilmesi, toplumuzun da güçlenmesi anlamını taşımaktadır. Kadınlarımız özellikle siyasi arenada son derece başarılı bir şekilde milletini temsil etme ve yönetme başarısını göstermektedir" dedi. Tebrikler Ahmet Orhan'a.

Egeli sanatçılar Ankara'da

Ankara'da yaşayan Egelilerin oluşturduğu EGEM Platformu, ses getirecek etkinliklerinden birine daha imza atmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenlediği Ege İlleri Tanıtım Sergisi ile on binlerce Ankaralıya Ege'yi en iyi şekilde tanıtan platform, 22-23 Aralık tarihlerinde Egeli sanatçıların eserlerinden oluşan bir sergi açıyor. "2. Ege ve Sanat Plastik Sanatlar Sergisi"nde Egeli sanatçıların birbirinden güzel eserleri başkentlilerinin beğenisini sunulacak. EGEM Platformu Başkanı Rahmi Aşkın Türeli, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde iki gün açık kalacak sergide, Ege'nin sanat alanındaki birikimini ve değerlerini tüm yönleriyle tanıtmak amacında olduklarını söyledi. Sergiye tüm sanatseverler davetli.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA