• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Çiller için son tur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2011, 00:00
Demokrat Parti'de kongreye 3 gün kala Tansu Çiller'i ikna çalışmaları sürüyor. Bugün Ankara'da kritik bir görüşme var. Partinin kurtuluşunu Tansu Hanım'ın dönmesinde gören 71 il başkanı, mevcut Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un kapısını çalacak. İl Başkanlarının amacı Çiller'i bir de Cindoruk'a davet ettirmek. Beklenen dönüş kararının alınmasının sorumlusu olarak onu görüyorlar. Yılların siyasetçisi Cindoruk, bu talebe nasıl bir karşılık verecek bilinmez. Ancak başkanlar görüşmeye hazırlıklı gidiyor. Cindoruk'a 1,5 ay önce yaptığı bir konuşmayı hatırlatacaklar. Eski kurt o tarihte " Eşimle beraber Çiller'e gideceğim ve partiye çağıracağım" sözünü vermişti. Ancak kongreye 1 hafta kala dengeler değişti. Başkanlar bu duruma tepkili. Cindoruk'a " Ne oldu da sözünden döndün?" diye soracaklar ve Çiller için harekete geçmesini isteyecekler.
Şüphesiz Çiller gelmediği için koca parti lidersiz kalmayacak. Dün itibariyle 9 genel başkan adayı var ortada. Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Gökberk Ergenekon, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, İstanbul eski İl Bşakanı Tekin Enerem, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, eski Genel İdare Kurulu Üyesi Samet Ocakoğlu ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, DP'nin başına geçmek için kulis çalışmalarını sürdürüyor. Bu isimlere Hüsamettin Cindoruk'u da ekleyebiliriz. Çiller gibi aday olmayacağın açıklayan İlhan Kesici de hala kendisinden umut kesilmeyen bir potansiyel aday olarak kabul ediliyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA