• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

'İzmir'de bölge ayrımı yapmadık'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2011, 00:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Liste dışı kalan milletvekilleri halktan ve örgütten uzaktı" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın "Genel Merkez uykusuzluktan bölgeleri karıştırmış" sözlerine, "İzmir bir bütündür" yanıtını verdi. Listeleri hazırlarken İzmir'de bölge ayrımı yapmadıklarının altını çizen Tekin, ilk iki sıradan sonra genç isimlere yer vermeye özen gösterdiklerini vurguladı. Seçim sonrasında ne kadar doğru bir tercih yaptıklarının anlaşılacağını iddia eden Tekin, liste dışı bırakılan milletvekillerini halktan ve örgütten kopuk olmakla suçladı.

BALBAY TERCİHİ
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 25 il ve ilçede anket ve kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını açıklayan Tekin, "Herkes mevcut milletvekillerinin neden büyük oranda değiştirildiğini soruyor. Ancak ortada kimsenin görmediği bazı gerçekler var. Önseçim yapılan 20 ilde sadece 2 milletvekili örgütün desteğini alabildi. Bu sonuç bile mevcut milletvekillerinin örgütten ve kamuoyundan ne kadar uzak olduklarını göstermeye yeterli" diye konuştu.
Ergenekon davası sanıklarının CHP'den aday yapılması kararını alırken kamuoyu yoklamaları yaptırdıklarını ve buradan çıkan sonuçlara göre hareket ettiklerini ifade eden Tekin, Mustafa Balbay'ın İzmir'den aday gösterilmesi kararını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiğini kaydetti. Kamuoyu yoklamalarında ilk sırada Sinan Aygün'ün çıktığını, Haberal ve Balbay'ın onu takip ettiğini anlatan Tekin şöyle devam etti: "Bu isimlerin halktan ne kadar kabul gördüğünü test etmek istedik. Haberal için Zonguldak'ta, Balbay için İzmir'de tekrar kamuoyu yoklaması yaptırdık. Her ikisi de gayet yüksek oranda çıktı. Karar böyle verildi. Ben de örgütten gelen bir insanım. Elbette daha fazla teşkilattan arkadaşları listelere yazmak isterdik. Çünkü bütün yük onların sırtında. Örgütlerimiz çok vefalıdır ve inanıyorum ki CHP'yi iktidar yapmak için canla başla çalışacaklar. Önümüzdeki süreçte Ankara merkezli liste yapmamak üzere gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Doğru olan dar bölge belirlenecek adayların olmasıdır."
Tekin, İzmir'den kontenjan adayı olarak gösterilen Rıza Türmen konusunda da, "Önümüzdeki dönem çok zorlu geçecek. Anayasa değişikliği gündemde, kendisine çok ihtiyacımız olacak" dedi.

'2 miting yapacağız'

AK Parti'nin Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ı İzmir'den aday göstermesini de değerlendiren Tekin, CHP'nin kentteki oy oranının yüzde 58 civarında seyrettiğini ve iki yatırımcı bakanın gelmesinin seçim sonucunu değiştirmeyeceğini öne sürdü. Seçim mitinglerine 24 Nisan'da Samsun'dan başlayacakları bilgisini veren Tekin, İzmir'de iki miting yapacaklarını sözlerine ekledi.

'AK Parti'de isimler değil, ilkeler önemli'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İzmir'de Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın aday gösterilmesinin partinin alacağı oylara önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İzmir başta olmak üzere birçok ilde mevcut milletvekillerinin önemli bir bölümünün liste dışı kalmasını, "Bizde isimler değil ilkeler önemli" sözleriyle yorumladı. İzmir'de Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın aday gösterilmesinin partinin alacağı oylara önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Tanrıverdi, "Başbakanımız tüm aday arkadaşlarımızı Türkiye'ye ve partiye maksimum katkı yapacakları yerden aday gösterdi. Diğer partilerin adaylarına bakarak değil, en doğru yerleri seçerek arkadaşlarımızı görevlendirdik. 12 Haziran seçimlerinde oy oranımızı ve milletvekili sayımızı hem Ege'de, hem de Türkiye genelinde artıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

'GÖNÜL BAĞLARI VAR'
Liste dışında kalan milletvekillerinin performanslarına bakılarak karar verildiğini anlatan Tanrıverdi, yeni milletvekillerinin seçiminde teşkilatın ve tabanın isteklerinin de dikkate alındığını vurguladı. CHP ve MHP'nin Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Engin Alan ve Sinan Aygün gibi isimleri aday göstermesini de değerlendiren Tanrıverdi "Bizde ne Ergenekon ne de Balyoz sanıkları var. Bizim adaylarımız milletle gönül bağı olan, demokrasiye inanmış isimlerden oluşuyor" dedi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA