• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP'de iki hocadan biri MYK'ya girebilir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2011, 00:00
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partide yapmayı planladığı revizyona ilişkin çalışmaları tamamladığını ve operasyon için Eylül ayını beklediğini salı günü yazmıştık. CHP lideri işe hemen herkesin başarısız ve etkisiz bulduğu parti üst yönetimini değiştirerek başladı. CHP'nin en üst düzey karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu, önümüzde hafta yeni üyeleri ile toplanacak. Kulislerde mevcut MYK'dan sadece 5 ismin kalacağı, diğer üyelerin ise tamamen değişeceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun vazgeçemeyeceği kurmayları olarak Gürsel Tekin, Engin Altay, Volkan Canalioğlu, Erdoğan Toprak ve Bihlun Tamayligil'in adları sayılıyor. Kılıçdaroğlu'nun Genel Sekreter Tamaylıgil'i değiştirmesi tüzük gereği zaten mümkün değil. Bunun için Parti Meclisi kararı gerekiyor.

İZMİR BOYUTU
Gelelim değişimin İzmir boyutuna. MYK'da İzmir'i Alaattin Yüksel temsil ediyor. Bugüne kadar Yüksel'in adı 'değiştirilecekler' listesinde hiç geçmiyordu. Parti yönetimi tarafından Meclis komisyonlarında görevlendirilmemesi de Yüksel'in 'kalıcı' olduğu görüşünü kuvvetlendiriyordu. Ancak son MYK toplantısından sızan bilgilere bakılırsa değişim rüzgarı onu da etkileyecek. Yüksel'in çarşamba günü yardımcılarına "Genel Merkez'deki odayı toplayın" talimatı verdiği, daha sonra bu kararından vazgeçerek beklemeye geçtiği gelen bilgiler arasında.

GÜLER YA DA OYAN

Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sında İzmir'in en az 1 kişiyle temsil edilmesi bekleniyor. Yüksel'in görevden alınması durumunda o koltuğa İzmir'den oturması muhtemel 5 isim var. Bunlardan Levent Eyipişeren dışındakiler milletvekili. Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam, Birgül Ayman Güler ve Hülya Güven'den biri MYK'ya girecek. En kuvvetli iki aday, ikisi de profesör unvanlı olan Birgül Ayman Güler ve Oğuz Oyan. Kılıçdaoğlu'nun Yüksel'i görevden alıp Susam'ı MYK üyesi yapması bence düşük ihtimal. CHP'de yüzde 25'lik kadın kotası parti yönetimi için de geçerli. Bu da Birgül Ayman Güler'in şansını artıran bir faktör. Tabii Yüksel'in MYK'da kalma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA