• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

İçişleri Bakanı, belediye operasyonlarına ne diyor?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2011, 00:00
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu: "Belediye operasyonları neden sadece muhalefet belediyelerine yapılıyor?" Bakan Şahin bu soruya rakamlarla cevap verdi. 29 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar yerel yönetimlerle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın 2 bin 250 adet araştırma ve ön inceleme onayı verdiğini açıklayan Şahin, bunların bin 52 adedinin AK Partili belediyelere yönelik olduğunu söyledi. Bakanlık aynı dönemde CHP'li belediyeler için 658, MHP'li belediyeler için 247 ve BDP'li belediyeler için 81 adet araştırma ve ön inceleme onayı vermiş. Şahin, "Bu konudaki eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. İçişleri Bakanı olarak belediyeler konusunda son derece müsterihim. Herkes kendi partisindeki belediyeleri takip ettiği için AK Partili belediyelerdeki soruşturmaları takip edemiyor. En son AK Partili Karaman ve Elazığ belediyeleri için inceleme başlattık. 2009 yılından bu yana bakanlığımızın onay verdiği araştırma ve incelemelerin yüzde 47'si AK Parti, yüzde 29'u CHP, yüzde 11'i MHP ve yüzde 9'u diğer partilere mensup belediyelere yönelik" diyor. Bu açıklamaya AK Parti'nin 1542, CHP'nin 502, MHP'nin 489 ve BDP'nin 98 belediyesi olduğunu da biz ekleyelim. Değerlendirmeyi siz yapın.

Yıldırım'ın örnek aldığı lider
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kabinenin en çalışkan isimlerinden biri. Deyim yerindeyse başını kaşıyacak vakti yok. Sevinç Engin'in "Lider Öyle Olunmaz Böyle Olunur" adlı kitabında bu yoğunluğunu kendine has üslubuyla bakın nasıl anlatıyor: "Vatandaş sabah kalktı, yola çıktı, trafikte takıldı, gideceği yere geç kaldıysa muhakkak bizi hatırlıyor. Telefonu çekmezse, kapsama alanı dışında olursa yine bizi hatırlıyor. Uçağını kaçırırsa bizi mutlaka yad ediyor. Yani vatandaşla iç içe, yaşamı boyunca birlikte olduğumuz bir sektörden sorumluyuz. Bunun da bize yüklediği ağır görevler var. Bunun bilincinde çalışıyoruz."
Kitapta Yıldırım'a hangi liderleri örnek aldığı da sorulmuş. Tayyip Erdoğan ve Turgut Özal'ı ayrı bir yere koyduğunu söyleyen Yıldırım, "Rahmetli Özal'ın iş yapma tarzının, zamanı etkin kullanma, pratik, pragmatik çözüm üretme yönündeki çalışma tarzının benim çalışma tarzıma yakın olduğu, ona benzediği söylenir" cevabını vermiş. Kitap'ta Yıldırım dışında Türkiye'nin önde gelen 47 yöneticisi ile yapılmış ilginç söyleşiler var. Liderlerin bilinmeyen özelliklerini merak ediyorsunuz bu kitap tam size göre.

Ne yapayım kağıt üzerinde kalan hakkı!
Türk kadını bundan tam 77 yıl önce seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Ancak bu hak büyük ölçüde kağıt üzerinde kaldı. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların siyasetteki temsil oranı erkeklerin dörtte biri kadar bile değil. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bu noktaya dikkat çekti. 550 milletvekilinden sadece 79'unun kadın olduğunu hatırlatan Yılmaz'ın "Bu eşitsizlik sadece Meclis'te yok. Belediyelerde, çalışma hayatında aynı içler acısı durumu görmek mümkün. Hala okuma-yazma bilmeyen kadınlarımız, töre cinayetlerine kurban giden, çocuk yaşta evlenmeye zorlanan kızlarımız var. Ne kadar hak verilirse verilsin, toplumsal bir zihniyet sağlanmadığı sürece bu ülkede kadınlar hep hakir görülecek" sözlerine aynen katılıyorum.
Kadın vekil, "Ne yapayım kağıt üzerindeki hakkı" demeye getiriyor. Bu tablo kadın hakları denildiğinde mangalda kül bırakmayan, ancak pratikte dişe dokunur hiçbir icraatı olmayan siyasetçilerimizin eseri. Üç çeyrek asırda kadın haklarında bir arpa boyu yol alabildik. Ne kadar övünsek azdır.

Vekilin geniş oda hayali KİK'e takıldı

Milletvekillerinin en büyük rahatsızlıklarından biri 9 metrekarelik makam odalarıdır. Vekiller iki kişinin aynı anda birbirine değmeden hareket etmesi imkansız olan o odalardan kurtulmak için gün sayıyordu. Fakat Kamu İhale Kurumu'ndan gelen (KİK) haber onları biraz üzecek. KİK, içerisinde vekiller için 40 metrekarelik akıllı ofislerin de bulunduğu TBMM Kütüphane, Araştırma Merkezi, Arşiv ve Genel Sekreterlik Hizmet Binası Yapı Kompleksi ile Ziyaretçi Kabul Binası İnşaatı projesinin ihalesini dava yolu açık olmak üzere iptal etti. Karara gerekçe olarak ihale evrakı satın almak isteyen bir firmaya kurum tarafından evrak satılmaması gösterildi. İnşaat devam ederken ortaya çıkan bu gelişmenin TBMM yönetiminde soğuk duş etkisi yaptığını söylemeye gerek yok. Toplam 19 bloktan oluşan akıllı ve çevre dostu yeşil binanın akıbeti ne olacak bilinmiyor. Şimdi herkes yargının kararını bekleyecek. Görünen o ki, 2 yıl içinde yeni makam odalarına taşınma hayali kuran vekiller biraz daha sabretmek zorunda kalacak.

AJANDA

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Çal Dağı'nda nikel madeni çıkarılmasının çevreye vereceği zararları soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hayvancılık sektöründe et ve canlı hayvan ithalatının artmasıyla oluşan sıkıntılara ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.
CHP ve BDP'ye mensup 8 milletvekili, Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun'da değişiklik yapılması için ortak teklif verdi.
MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, 2.7 milyon TL'ye mal olduğu iddia edilen ve Muhteşem Yüzyıl dizisine rakip olarak gösterilen TRT dizisinin Genel Müdür İbrahim Şahin beğenmediği için yayınlanmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA