• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

BM toplantısında İzmir'i anlatacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2012, 00:00
AK Partili İlknur Denizli, kısa sürede Meclis'in en aktif milletvekillerinden biri olmayı başardı. Henüz 6 aylık vekil ama parti içindeki etkinliği yılların parlamenterlerini kıskandıracak düzeyde. Hem İzmir, hem de Türkiye ölçeğinde çalışmalarıyla dikkat çeken Denizli, son olarak EXPO ile ilgili önemli bir girişimde bulundu. 8 Mayıs'ta İstanbul'da Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerden gelecek 400 parlamenterin katılacağı önemli bir toplantı var. Meclis Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık'la görüşen Denizli, 2 gün sürecek uluslararası zirvede İzmir'i tanıtacak bir stand açılması önerisini getirdi. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için bundan daha uygun bir lobi faaliyeti düşünülemez. Çalık'ın da bu öneriyi desteklemesi ile İzmir'in EXPO adaylığına önemli katkı sağlayacak bu girişimin önünde bir engel kalmadı. Şimdi sıra 400 parlamentere İzmir'i adam akıllı anlatmakta. EXPO'nun alınması böyle uluslararası platformlarda gösterilecek çabalarla mümkün olacak. Denizli'nin yaratıcı projesi diğer vekillere de örnek olmalı...

Kadın vekilin annelik sevinci

Bugüne kadar hep kavga ve gerginliklere sahne olan 24. Dönem parlamentosunda tarihi bir ilk yaşandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ikinci kez anne oldu. 3 kilo 800 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getiren Çığlık, TBMM'nde hamile olarak genel kurul çalışmalarına katılan ilk vekildi. Pazartesi günü gerçekleşen doğumdan sonra ise TBMM'nde görev yaparken anne olan ilk vekil oldu. Çığlık hamile olduğunun basın tarafından öğrenilmesini engellemek için genel kurul çalışmalarına bol ceketler giyerek ve atkı takarak geliyordu. Fatih adını verdiği ikinci çocuğunun doğumunu da yine basından gizledi. Ancak AK Parti'de birlikte siyaset yaptığı kadın vekil arkadaşlarına bebeğin gelişini bir telefon mesajı ile bildirmeyi de ihmal etmedi. Minik Fatih, Meclis'in ilk bebeği. Annesiyle beraber o da tarihe geçti. Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gelecek onunla olsun...

CHP'li Çam, kadro bekleyen sözleşmelileri sordu

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, eski bir sendikacı olarak Meclis kürsüsünden sık sık çalışanların sorunlarını dile getiriyor. Geçtiğimiz hafta gündeminde kadroya alınmayan infaz koruma memurları vardı. Çam önce 12 Haziran seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kamuda çalışan 205 bin sözleşmeli personelin kadroya alındığını hatırlattı. Hatta Başbakan'a da bu girişimi nedeniyle teşekkür etti. Sonra sözü kadroya alınmayan infaz koruma memurlarına getirdi. Çam'ın verdiği bilgiye göre, 4 Haziran 2011 tarihinde yani seçimden tam 1 hafta önce sözleşmeli olarak işe başlayan 1087 adet infaz koruma memuru kadroya alınmadı. Aynı tarihte işbaşı yapan ve kadroya alınmayan sözleşmelilerin sayısı 6 bin civarında. CHP'li vekil, "Bu insanların mağduriyeti ne zaman giderilecek" diye soruyor. Adalet Bakanlığı'ndan gelecek cevap umarım onların yüzünü güldürür.

Erkan Akçay rekora gidiyor

Erkan Akçay, parlamento çalışmalarını ilgi ve takdirle izlediğim vekillerden biri. Meclis'in sandalye dağılımı muhalefet milletvekillerine fazla bir hareket alanı bırakmıyor ama, o bunu kendine pek dert etmiyor. 24. Dönem'in başından bugüne kadar Meclis Başkanlığına tam 130 soru önergesi, 7 kanun teklifi, 11 de araştırma komisyonu önergesi vermiş. Plan Bütçe Komisyonu'nda 50, Meclis Genel Kurulu'nda 6 kez konuşmuş. Esnaf ve sanatkarların sorunlarından kayıt dışı ekonomiye, çiftçinin borçlarından muhtarların sosyal haklarına kadar aklınıza gelebilecek hemen her konuda bir çalışması olmuş. Bütün bunları da 6 ay içerisinde gerçekleştirmiş. Mecliste aklına soracak bir tek soru gelmeyen, takip ettiği hiçbir memleket meselesi olmayan çok sayıda milletvekili var. Akçay, sorularıyla, önergeleriyle geniş toplum kesimlerinin sorunlarının gündeme taşınmasına aracılık ediyor. Bu özelliğiyle de diğerlerinden ayrılıyor.

"MHP'siz siyaset olmaz"

Bu iddialı sözlerin sahibi MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan. Bugüne kadar hep ekonomi üzerine yaptığı değerlendirmelerle gündeme gelen Ayhan'ın, Kahramanmaraş'tan verdiği mesajlar dikkatimi çekti. MHP'de son dönemde gözle görünür bir kıpırdanma var. Bunda Devlet Bahçeli'nin ilkeli ve tutarlı siyaset anlayışının payı büyük. Parti yöneticileri giderek daha etkin bir politika izlemeye ve daha görünür olmaya başladı. Aslında bugüne kadar yapmaları gereken de buydu. Ayhan'ın, "40 yılı aşan bir süredir siyaset sahnesinde açık ve net bir şekilde varız. Türkiye'de siyaset MHP'siz düşünülemez" sözleri 2012'de daha farklı bir MHP göreceğimizin işareti.

Asker harçlığına el koymak

Bu ülkede bazen öyle olaylar yaşanıyor ki, "Böylesi ancak Türkiye'de olur" demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. Maliye, sivil hayatta aldığı idari para cezası nedeniyle Hakkari'de askerlik görevini yerine getiren bir gence ailesinin gönderdiği harçlığa el koydu. Böylesine alacağına şahin bir maliyemiz olduğu için gururlansak mı, terör bölgesinde vatanı bekleyen askerimize üzülsek mi bilemedim. Zavallının zaten tüm banka hesapları bloke edilmiş, üç kuruşluk asker harçlığına el koymak niye? CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören bu garip olayı bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Vatani görevini yapan askerlerin devlet koruması ve güvencesi altında olduğunu hatırlatan Ören, "Devlet muhtaç durumdaki asker ailelerine yardım yapmakta, eğer evdeki bir çocuk askerse ikinci çocuğu askerlik çağına gelse bile askere alma işlemini ertelemektedir. Asker harçlığına bankalar tarafından el konulması vicdanları rahatsız eden bir durumdur. Hükümet hiçbir geliri olmayan askerlerin harçlıklarına el konulmasını önlemek için bir girişimde bulunmayı düşünüyor mu" diye sordu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA