• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Bedelli'ye ilgi yok

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2012, 00:00
Büyük gürültüyle çıkan bedelli askerlik uygulamasına talep yok. Bu yargıya kendi kendime varmadım. Dün Meclis'te bir grup gazeteci arkadaşla Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a sorduk: "Bedellide son durum nedir?" Bakan şu ana kadar gelen başvuru sayısının 15 bini aştığını söyledi. Türkiye'de bedelli kapsamına giren 422 bin kişi var. Hükümet bunlardan en az 150 bininin uygulamadan yararlanmasını bekliyordu. Bakan Yılmaz, "Şu anda başvuru sayısı 15 bini geçti. Ödemeyi daha geç yaparak, avantajlı ödeme yapmak isteyen çoğunluk beklemeyi sürdürüyor. Başvuruların tamamlanacağı Haziran'a kadar bu sayı 100 bini geçer" açıklamasında bulundu. Bu sözlerden de anlaşılacağı üzere bedellide hedef revize edilmiş. Bedelli çıksın diye dünyayı ayağa kaldıranlar nerede merak ediyorum. Bunca tantana 15 bin başvuru için miydi?

Egeli vekiller, bakanlarla buluştu
Ankara son yılların en soğuk kışlarından birini yaşıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle hayat resmen durdu. Ancak siyasetin temposu hiç hız kesmiyor. Özellikle iktidar partisinde dikkat çekici bir hareketlilik var. Genel başkan yardımcıları hemen her gün vekillerle kahvaltılı sohbet toplantılarında buluşuyor. Dün sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndaydı. Ege Bölgesi'ndeki illerin vekillerini kahvaltıda ağırlayan Eroğlu'nun davetine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. Rıfat Sait, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Nihat Zeybekçi, Bilal Uçar, Muzaffer Yurttaş, Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Gültekin Kılınç, Yüksel Özden ve Mehmet Altay da oradaydı. Eroğlu, Egenin tüm illerinde ne çalışma gerçekleştirdiyse hepsini ayrı ayrı CD'lere toplamış. Her vekile kendi iline ait çalışmaların yer aldığı CD'ler dağıttı. Vekiller illerine gittiklerinde bu çalışmaları vatandaşa anlatacak. Egeli vekiller 14 Mart'ta da Binali Yıldırım ile buluşacak. Gündem bakanlığın Ege'de gerçekleştireceği ulaştırma projeleri olacak.

Balıkesir'in CHP'li başkanları Meclis'te
Çifte kurultay için Ankara'ya gelen Balıkesir'in CHP'li belediye başkanları önceki gün Meclis'teydi. Önce grupta Kılıçdaroğlu'nu dinlediler, sonra makamında kendisini ziyaret ettiler. Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve Nedret Akova'nın eşlik ettiği başkanlar, CHP'nin kurultaylardan güçlenerek çıktığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nu kurultaylardaki başarısı nedeniyle tebrik eden başkanlar CHP'li Meclis İdare Amiri Adnan Keskin'le de bir araya geldi. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel ve Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat'tan oluşan Balıkesir heyetinin Meclis ziyareti objektiflere böyle yansıdı.

Rıfat Sait, TV programcısı oldu
AK Partili Rıfat Sait, Meclis'in en hareketli vekillerinden biri. İzmir-Ankara-Balkanlar hattında geçen yoğun bir hayatı var. Anlaşılan bu meşguliyet kendisini kesmemiş ki, şimdi de TV programcılığına başlıyor. İzmir'den yayın yapan bir TV kanalına "Başkent Gündemi" adıyla bir program hazırlayacak. Şaka ile karışık "Hakan Şükür'ün yolundan mı gidiyorsunuz?" diye sordum. Meclis çalışmalarını aksatmadan ve hiçbir ücret almadan bu işe gireceğini söyledi. Vekil seçilmeden önce aynı kanalda benzer formatta bir program yapıyormuş. Sait, sarı basın kartı sahibi bir gazeteci. AK Parti yönetimi ve Meclis Başkanlığı'ndan izin aldıktan sonra Ankara'dan asıl mesleğine devam etme kararı almış. "Bu program sayesinde hem çalışmalarımızı hem de partimizi İzmir'e daha sağlıklı bir şekilde anlatacağız" diyor.

Denizli, Özay Gönlüm'ü unutmadı

Sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli halk müziği sanatçılarından biriydi Özay Gönlüm. Tam 12 yıl önce, 1 Mart 2000 tarihinde aramızdan ayrıldı. Sevenleri onu hiç unutmadı. Gönlüm için bu cuma Ankara'da bir anma gecesi düzenlenecek. Denizli Valiliği ve TRT işbirliği ile gerçekleştirilecek geceye siyaset, medya ve sanat camiasından çok sayıda ünlü ismin katılması bekleniyor. Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci organizasyonun Ankara ayağını yürütüyor. Meclis'teki Egeli tüm vekiller ve bakanlara davetiyeleri elden teslim etti. Kendisi de bir Özay Gönlüm fanatiği. "Egeli olup da onu sevmemek mümkün mü?" diyen Zeybekci, hem Egelileri hem de Ankaralıları cuma günü MEB Şura Salonu'na bekliyor. Büyük ustayı yad etmek için iyi bir fırsat olabilir.

Tanrıkulu'ndan 444'lü hat uyarısı

Türkiye, tüketici hakları konusunda alması gereken mesafe hayli çok olan bir ülke. Mal ve hizmet satın aldığımız birçok firmaya her nedense sadece 444'lü hatlardan ulaşabiliyoruz. Özellikle bankaların çağrı merkezleri tam bir facia. Vatandaşı sinir bozucu bir müzik eşliğinde dakikalarca bekletip, sorununu çözmemek konusunda çok iddialılar. O hatlar arandığında cebimizden tırtıkladıkları parayı düşününce insanın canı daha da sıkılıyor. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "444 çilesini" bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşımış. Gelişmiş ülkelerde firma ile vatandaş arasındaki irtibatın görüşme ücretini firmaların karşıladığı 800'lü hatlarla yapıldığını hatırlatmış. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya "Yüksek ücretli 444'lü hatları kapatarak, görüşme ücretini, malını, hizmetini satmak isteyen firmaların ödediği ve tüketicilere ücretsiz olan 800'lü hatlara geçilmesi yönünde bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?" diye de sormuş. Bakanlık umarım bu konuda bir girişimde bulunur. Çünkü vatandaşın başı 444'lü hatlarla fena halde dertte.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA