• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Şu notları da oku Hüseyin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2013, 00:00
CHP'nin Hüseyin Aygün adında bir milletvekili var. Pimi çekilmiş bomba mübarek. Okumaya meraklı, Dersim'den sonra şimdi de Ege üzerine yoğunlaşmış.
En son Yunanlı yazar Dido Sotiriyu'nun, "Benden Selam Söyle Anadolu'ya" kitabını okumuş. Çok etkilenmiş olmalı, duygularını hemen twitter'dan paylaşmış.
"Türk ordusu Kurtuluş Savaşı'nda Ege'de Rumlara etnik temizlik yaptı" diye buyurmuş! Hatırlayacaksınız daha önce de basında Atatürk'e 'katliamcı', partisindeki ulusalcılara 'geri zekalı faşist' dediği yazılmıştı.
Okuduğu her belge ve kitabın ardından bu ülkenin değerlerine ve tarihine çakmayı alışkanlık haline getiren Aygün'e hiç kızmayın. O sadece üstlendiği misyonun gereğini yerine getiriyor. Hakkını teslim edelim, işini de gayet iyi yapıyor. Boş vakitlerinde okuması için ona bazı kitap önerilerinde bulunmak istiyorum. Öyle resmi tarih vs. değil. Tamamı yabancı tarihçiler ve askeri-sivil yetkililer tarafından kaleme alınmış notlardan oluşan kitaplar bunlar.
Bir zahmet okuyuverin sayın vekilim. Bakın yabancılar Kurtuluş Savaşı sırasında Ege'nin durumunu nasıl anlatıyor...
Biritanyalı tarihçi Arnold J. Toynbee: "15 Mayıs 1919 günü Yunanlılar İzmir'i işgal ettikten sonra organize bir şekilde Müslümanları katletti. Bu katliam sırasında Rum çeteleri sokaklarda geziyordu. İtilaf Devletleri kayıtlarına göre o gün 300-400 Türk öldürüldü."
Britanyalı Askeri Yetkili Harold Armstrong: "Yunan ordusu Anadolu içlerine doğru ilerledikçe bölgede yaşayan Türkler, katliamlar, tecavüzler ve yıkımla karşı karşıya kaldı."
M. Marjorie Housepian: "Yunan işgali altındaki İzmir'de 4 bin Müslüman öldürüldü."
İtilaf Devletlerinden Komutan Hadkinson: "Turgutlu, İzmir ve Nazilli'de Yunanlılar, Türklere zulmetti. 16-17 Haziran 1919'da Menemen'de Yunan askerleri bir katliam yapmış ve Avrupa kaynaklarına göre en az 200 Türk öldürmüş, 200'den fazlasını da yaralamıştır."
Henry Ford: "İzmir'den Konya'ya kadar olan bölgede Yunan askerleri Türk kadınlarına çok sık bir şekilde tecavüz etmiştir."
Johannes Kolmodin: "Yunan ordusu Batı Anadolu'dan çekilirken yakıp yıkma taktiği uyguladı. 250 köyü yakarak, İzmir yangınına yol açtı. 14 Şubat 1922 günü o dönem İzmir'e bağlı olan Karatepe ile yakınlardaki iki köyün halkını köylerdeki camilere doldurdu, daha sonra petrol kullanarak camileri yaktı ve kadın, çocuk ve erkeklerden oluşan sivilleri öldürdü."
Ortadoğu Tarihçisi Nettleton Fisher: Geri çekilen Yunan ordusu önüne gelen bütün savunmasız Türklere vahşilikler uyguladı."
İskoçyalı Tarihçi Kinross: "Yunan ordusunun önünde bulunan çoğu kasaba harap içindeydi. Tarihi kutsal şehir Manisa'da 18 bin binadan sadece 500'ü ayakta kalabilmişti."
George Seldes: "Yunanlıların Anadolu'da Türklere yaptığı katliamlar, Türklerin yaptığından çok daha büyüktür."

Bakanlık bekleyen Egeliler
Her şey, Başbakan Erdoğan'ın Afrika dönüşü kendisine kabine değişikliğini soran gazetecilere verdiği cevapla başladı: "Her an her şey olabilir."
Bu açıklamanın üzerinden tam 1 hafta geçti. Bakanlık rüyası gören AK Parti'lilerin sayısı tahmin edilenlerden ve gazetelerde yazılıp çizilenlerden çok daha fazla. Salı günkü grup toplantısında Erdoğan'a yakın koltukları kapmak için önceden salonda hazırlık yapan vekiller olduğunu söyleyeyim, gerisini siz düşünün. Bakanlık için en şanslı olanlar 3 dönem mağdurları.
Kartvizitlerine 'eski bakan' ibaresini de ekleyerek finali yapmak istiyorlar. İsim bahsine hiç girmeyelim, çünkü yazılıp çizilenlerin tamamı uydurma. Erdoğan'ın bırakın kimleri bakan yapacağını, kabineyi değiştirip değiştirmeyeceği bile belli değil. Ancak partide en az 4-5 bakanın değişeceği yönünde kuvvetli bir beklenti var.
Kimi rivayetlere göre ise Şubat ayına kadar bir revizyon olmazsa, bu kabine sonbahara kadar yoluna devam edecek. Kulislerde ismi bakanlık için geçen iki Egeli var. Başbakan ikisi de kabineye alır mı bilmem ama ben birine kesin gözüyle bakıyorum.

Meclis'teki kavgalar memleket yararına!
AK Parti'nin iş dünyasından gelen vekillerinden Ali Gültekin Kılınç, Meclis'in en sakin ve hoşgörülü isimlerinden biridir. Gergin geçen Meclis çalışmaları onun da sinirlerini yıpratmış olmalı ki; sıra dışı bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş. Kılınç, vekil olmadan önce yadırgadığı Meclis'teki kavga görüntülerinin aslında memleket yararına olduğunu iddia ediyor. Bu iddiasını da, "Meclis'te kavga varsa bilin ki, orada memleket yararına hayırlı bir iş oluyor" sözleriyle savunuyor. Yorum sizin...

CHP'li Çam'dan bütçe diyalogları
CHP'nin renkli isimlerinden İzmir Milletvekili Musa Çam, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmalarını kitaplaştırmış. 246 sayfalık kitap, Çam'ın komisyon ve genel kurulda bütçe üzerine yaptığı konuşmalar, bakanlar ve iktidar partisi milletvekilleriyle girdiği renkli diyaloglardan oluşuyor. Kürsüden okuduğu "Jandarma biz sosyalistiz" marşıyla Meclis'in unutulmazları arasına giren Çam'ın kitabından bir diyalog aktararak yazıyı bitirelim: (Sözünü kesen bir vekili komisyon başkanına şikayet ediyor) "Başkanım lütfen sözüme müdahale edilmesin. İşçi sınıfının şeyini kimse engelleyemez biliyorsunuz!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA