• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

AK Parti İzmir'e aday arıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2013, 00:00
Bugün itibariyle 2014'teki yerel seçime 1 yıl 1 ay var. Türkiye'nin demokratik açılım, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ekseninde şekillenen gündemi, Mart ayından itibaren seçime odaklanacak. AK Parti her zaman olduğu gibi diğer partilerden önce sahaya iniyor. 10 Mart'ta seçim çalışmalarını yürütecek ekiplerin 3,5 ay sürecek eğitim çalışmaları başlıyor. 81 il ve 923 ilçenin seçim koordinasyon merkezi başkanları bugün itibariyle belli.
Yerel Yönetimler Başkanlığı, mevcut belediye başkanlarının performanslarını düzenli olarak anketler ve teşkilat yoklamaları ile takip ediyor. Kısacası iktidar partisi seçime hazır. İzmir başta olmak üzere AK Parti'ye nispeten mesafeli duran sahil şeridi için özel bir seçim kampanyası yürütülecek. Bu illerde gösterilecek adaylar toplumun geneline hitap edebilecek, yaşam tarzına müdahale kaygısı yaratmayacak kişiler arasından tespit edilecek. AK Parti genel merkezinin üzerinde en çok durduğu kentlerden biri de İzmir.
Geçtiğimiz hafta sonunda Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıda İzmir masaya yatırıldı. İl teşkilatı, kadın ve gençlik kolları üyelerinin de katıldığı toplantıda, "İzmir'de seçimi hangi adayla alırız?" sorusuna cevap arandı. Kulislerde, İzmir'de yapılan son ankette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kişisel oyunun, partinin oyunun üzerinde çıktığı konuşuluyor. Ancak Yıldırım'ın adaylığa soğuk bakması parti yönetimini yeni arayışlara yöneltti. AK Parti'nin Yıldırım'ın aday gösterilmemesi durumunda kiminle yola çıkacağı henüz belli değil. Bu konudaki kararın 2013'ün ilk yarısı tamamlanmadan verilmesi bekleniyor. Sözün özü: İktidar partisi harıl harıl İzmir'i alabilecek bir isim arıyor. Adaylara ve aday olmayı gönlünden geçirip bunu açıklamaktan çekinenlere duyurulur.

İktisat Kongresi rüzgarı

Türkiye'nin siyasi bağımsızlığını kazanması Kurtuluş Savaşı ile, ekonomik bağımsızlığını kazanması ise 17 Şubat 1923'te toplanan İzmir İktisat Kongresi ile gerçekleşti.
Hem İzmir hem de Türkiye için tarihi olduğu kadar manevi açıdan da çok önemli bir dönüm noktası.
İlk kongreden tam 90 yıl sonra İktisat Kongresi bu yıl yine toplanacak.
İzmir'in medyası, iş dünyası , siyasetçileri el ele verdi ve adı artık kentle özdeşleşen kongrenin 5. kez toplanması için hükümeti ikna etti.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kongrenin 2013'te toplanması için Ankara'da çok çaba gösterdi.
Denizli, dünyanın önde gelen ekonomistlerinin katılacağı ve ana gündem maddesi " Akdeniz'de Marka Kent İzmir" olan kongrenin kentin geleceği açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor.
"En görkemli ve geniş çaplı kongre bu olacak" diyen Denizli, İzmir'in ekonomik aktörleri ve STK'larına çağrıda bulunuyor:
"Kongreyi bir fırsat kabul edip katkıda bulunun."
Kongre'nin zamanlaması da 10 numara. EXPO oylamasından kısa bir süre önce dünyanın gözü İzmir'de olacak.
Kongre aynı zamanda Cumhuriyet'in 100. yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılına kadar Türkiye'nin izleyeceği ekonomi politikalarının şekilleneceği platform olma özelliği de taşıyacak.
İktisat Kongresi'nin 5. kez İzmir'de toplanmasında emeği geçen herkese teşekkürler...

Postmodern soygun
Tam 16 yıl geçmiş 28 Şubat darbesinin üzerinden.
Görüntüde ideolojik, özünde ekonomik; bedelini bu ülkenin gariban insanlarının ödediği bir büyük soygundu 28 Şubat...
"İrtica geliyor" masalıyla bir güzel boşalttılar cebimizi kan emiciler...
Tarihten ders almayı bilmiyor ve çabuk unutuyoruz.
Belki bu yüzden belki de işlerine öyle geldiği için 2013 Türkiye'sinde "28 Şubat bir darbe değildi" diyenler çıkabiliyor.
"Ya ya şa şa her bankaya bir Paşa" günlerinin ağır faturasını sırf bu nedenle hatırlamakta fayda var...
Kaynak: TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Raporu...
28 Şubat'ın neden olduğu 2001 krizinin ülke ekonomisine verdiği zarar, 381 milyar dolar- Sadece hortumlanan bankaların yeniden yapılandırılmasının ülkeye maliyeti 53,3 milyar dolar- 2001-2007 döneminde krizin neden olduğu kamu açıkları nedeniyle faizlerin yükselmesinin devlete getirdiği ek yük 75 milyar dolar.- 28 Şubat'ın en karlı kuruluşu OYAK Holding- 28 Şubat öncesinde sıralamaya giremeyen OYAK, 2000 yılında 4,9 milyar dolarlık ciroyla Koç ve Sabancı Holding'den sonra üçüncü sırada.- 2001 sonuna gelindiğinde ise Sabancı Holding'in net kının 120 trilyon lira olduğu dönemde, OYAK'ın net karı 594 trilyon lira-
Sırf hükümete vurmak için 28 Şubat'ı aklamaya çalışanlar boşa kürek çekiyor...
Bu millet demokrasiye çekilen balans ayarının kime ve neye hizmet ettiğini ta o dönemde anladı.
Faturayı da 3 Kasım 2002'de kesti...

İnce'nin gözü İzmir'de

CHP'nin medyatik grup başkanvekili Muharrem İnce'nin adı şu sıralar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçiyor. Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin'in epey bir yol aldığı, Akif Hamzaçebi'nin dış kulvardan atağa geçtiği İstanbul yarışında İnce'nin pek bir şansı yok. Yerel seçime 1, genel seçime 2 yıldan fazla bir zaman varken neden bir arayışa girdiği ise merak konusu.
CHP kulislerinde İnce'nin 2015'te Yalova'yı bırakıp İzmir'den aday olmayı düşündüğü konuşuluyor. 3 dönemdir Yalova Milletvekili olarak görev yapan İnce'ye İzmir nasıl bakar bilinmez. Ancak İnce'nin seçim dönemi hariç İzmir'de hiç ortalıklarda görülmeyen ithal vekiller gibi olmayacağından eminim. İzmirli "İthal olacaksa Muharrem İnce gibi olsun" der mi? Bence der...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA