• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Adaylar çıktı meydana...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2013, 00:00
Salı günü Meclis kulislerini dolduran aday adaylarını görünce bu yazıyı yazmak şart oldu. Hepsi lacivert takımlarını çekmiş, 'erken kalkan yol alır' mantığıyla soluğu Ankara'da almış gibiydiler. Biz çözüm süreciydi, PKK'lıların çekilmesiydi derken, onlar yerel seçim ateşini çoktan yakmış. İşte size mevcut başkanlar hariç kulislerde CHP ve AK Parti'de adaylık için adı geçenlerin listesi:
Konak:
(CHP) Tacettin Bayır, Hüseyin Saygılı, Yekta Varnalı, Kazım Umdular, Muhsin Kurt, Muzaffer Tunçağ, Aytekin Tunus, Tayfun Emre, Sinan Karamustafaoğlu, Kemal Karataş, Hüseyin Mutlu Akpınar, Ahmet Ersin, Rıfat Nalbantoğlu. (AK Parti) Bilal Doğan, Latif Özkan.
Karabağlar:
(CHP) Muhittin Selvitopu, Mehmet Türkbay, Polat Manduz, Erkan Büyükkaya. (AK Parti) Ömer Cihat Akay, Osman Sakman, Kadir Uçar, Nazmi Kalyoncu.
Bornova:
(CHP) Nevzat Kavalar, Atilla Sertel, Engin Önen, Oğuzhan Altay, Erkut Yüca, Olgun Atilla, Hüseyin Sezer. (AK Parti) Hüseyin Özkan, İlhan Kaya.
Bayraklı:
(CHP) Murat Haluk Öncel, Kerim Özer, Pınar Susmuş, Hatice Tatlı. (AK Parti) Halis Hayırlı, Ali Arslan, İsmail Sarı.
Buca:
(CHP) Necati İmam, Oktay Gökdemir, Hüseyin Yüzer, Levent Köstem, Ali Rıza Kaya, Turgay Bozoğlu, Ahmet Ersin. (AK Parti) Cemil Şeboy, Mustafa Arslan, Mehmet İlkbahar, Mustafa Solmaz.
Gaziemir:
(CHP) Yüksel Demirsoy, Murat Bakan. (AK Parti) Ömür Şanlı, Adnan Yüksel, Yusuf Kenan Çakır.
Karşıyaka:
(CHP) Ali Engin, Sumru Karaer, Cihan Türsen, Hüseyin Çalışkan, Rıfat Özer, Ülkümen Rodoplu, Ülkü Caner, Saniye Nazik Işık. (AK Parti) Kerem Ali Sürekli, Tanfer Kemerli.
Balçova:
(CHP) Ali Yiğit, Hüseyin Çorlu. (AK Parti) Oktay Duru, Fırat Aytekin.
Aliağa:
(CHP) Özlem Şan, Hakkı Ülkü. (AK Parti) Tansu Kaya, Uğur Türkan.
Seferihisar: (AK Parti) Ümit Cingöz, Halit Nişancı.
Karaburun:
(AK Parti) Adem Avcı.
Güzelbahçe:
(CHP) Ertan Avkıran, Mustafa İnce, Erdal Karademir, Tacettin Bayır. (AK Parti) Kerim Çetin.
Çeşme:
(CHP) Muhittin Dalgıç. (AK Parti) Mustafa Cenger.
Çiğli:
Hasan Arslan, Ali Karabay, Ali Rıza Koçer, Nurgül Uçar, Ebru Okay, Yaşar Gül, Tevfik Alyanak, Gürbüz Bal, Barış Ballıkaya, Kemal Yıldız, Fazlı Ölçer, Ali Karayılan, Mustafa Doğan. (AK Parti) Adnan Yılmaz.
Kemalpaşa:
(AK Parti) Mustafa Köse, Yakup Karaca, Arif Uğurlu, Bilal Kırkpınar.
Bergama: (AK Parti) Raşit Ürper.
Tire: (CHP) Tayfur Çiçek, Mustafa Güngör.
Ödemiş: (AK Parti) Mahmut Badem.
Menderes: (AK Parti) Mustafa Bahar.
Torbalı: (AK Parti) Atilla Kaya.
Urla: (CHP) Yusuf Baratalı.
Narlıdere: (CHP) Hüseyin Vatansever.

Provokatörler iş başında
Kürt sorununun çözümü için başlatılan süreç provokasyona çok açık. Provokatörlerin gözü o kadar dönmüş ki, kirli emellerine ulaşmak için şehit ailelerini dahi kullanmaktan çekinmiyorlar. AK Parti'nin pazartesi günü toplanan MYK'sı devam ederken yaşanan olay, sürecin nasıl bıçak sırtı bir düzlemde ilerlediğinin açık ispatı. Bir grup şehit ailesi AK Parti Genel Merkezi önüne geliyor. Hükümetten bazı taleplerini olduğunu belirterek, yetkililerle görüşmek istiyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantıdan ayrılarak şehit ailelerini kabul ediyor. Taleplerini dinliyor, onları incitecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini anlatıyor. Şehit aileleri ise bir süredir gizli numaralardan arandıklarını, tanımadıkları kişilerden 'Neden sokağa çıkmıyorsunuz, neden kendinizi yakmıyorsunuz, daha ne bekliyorsunuz' gibi kışkırtıcı sözler duyduklarını aktarıyor. Bozdağ, şehit ailelerine sakin olmalarını ve provokasyonlara gelmemelerini tavsiye ediyor. Bu olaydan da anlaşılacağı üzere malum güçler iş başında. Aman dikkat...

Maç bahane kulis şahane

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sıkı bir Fenerbahçe taraftarı. Takımı için hayati öneme sahip Lazio maçını izlemek için bugün Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda olacak. Edindiğim bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun maça gideceğini haber alan bazı belediye başkanları hemen harekete geçmiş. Amaçları maçı protokol tribününden izleyecek Kılıçdaroğlu'na yakın bir koltuk kapmak. Birden bire futbol aşkıyla yanıp tutuşan başkanlar arasında İzmirliler de olduğu söyleniyor. Başkanların Fenerbahçe'yi izlemek için mi yoksa Kemal Bey'e kendilerini gösterme adına mı maça gittiği bilinmiyor. Bana ikinci şık daha mantıklı geldi...

Ankara böyle fuar görmedi
EGEM Platformu'nun bu yıl 6. kez düzenleyeceği "Ege İlleri Tanıtım Günleri" 11 Nisan'da başlıyor. Ankara'da yaşayan Egelilerinin kurduğu 8 dernekten oluşan platformun bu yıl bir sürprizi var. EGEM Başkanı Ender Vardar, "Fuara nasıl daha çok ziyaretçi çekerim" diye düşünürken, aklına memleketi Aydın'ın deve güreşleri gelmiş. Bu işin meraklıları iyi bilir, deve güreşi deyince Ege'de akan sular durur. Güreşler tam bir festival havasında geçer. Vardar, EGEM fuarının da festival tadında geçmesi için Aydın'ın iki şampiyon devesini Ankara'ya getiriyor. Deve deyip geçmeyin, onlar Ege'de hatırı sayılır bir şöhrete sahip güreşçiler. Her birine 600 bin lira değer biçiliyor. Baybora 1 ve Baybora 2 adlı develeri izlemek için Ankaralıların fuar alanına akın edeceğinden hiç şüphem yok. Bu arada meraklısı için bir dipnot: Ankara'da en son deve güreşleri 1954 yılında dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in talimatıyla gerçekleştirilmiş.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA