• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

AK Parti iş dünyasından aday arıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2013, 00:00
İktidar partisinin İzmir adayının kim olacağı çok merak ediliyor. Aslında tablo son derece açık ve net. AK Parti'de İzmir için en şanslı iki aday Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay. Bu ikilinin çeşitli sebeplerle aday olmaması durumunda genel merkezin öncelikle üzerinde duracağı isim Cemil Şeboy. İktidar partisinin İzmir adayının iş dünyasından olma ihtimali de yüksek. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan SOCAR CEO'su Kenan Yavuz'un adı bir süredir kulislerde konuşuluyor. Yavuz dışında, İzmir'de faaliyet gösteren bir holdingin genç CEO'su da büyükşehir için düşünülen aday adayları arasına girmiş durumda.

Alpay'ın 35 bin liralık uzun havası
Selahattin Alpay'ı tanımayanınız yoktur. TRT'li yılların en meşhur Türk Halk Müziği sanatçılarından biriydi. Telefonla insanları dolandıran üç kağıtçıların son kurbanı olmuş kendisi. Aslında trajikomik bir olayın kahramanı da denebilir ünlü türkücü için. Olay 15 gün önce yaşanır. Hiç tanımadığı bir kişi telefonla arar "Ben ..... partisinin genel başkan yardımcısı ..... adına sizi rahatsız ediyorum. Başkanımızın selamı var. Bir hayır işinde kullanılmak üzere 35 bin lira bağış yapmanızı istiyoruz" der. Alpay'ın aklına 'Bu adam kimdir, necidir' diye sormak gelmez. Hemen 'tamam' der. Bir gün sonra telefondaki şahıs Alpay'ın evine gelir ve parayı elden teslim alır. Aynı günün akşamında ünlü türkücüyü - muhtemelen parayı ezerken- bir kez daha arar. "Selahattin Ağabey başkanımızla eğlencedeyiz. Bir türkü söyle de dinleyelim" der. Alpay, dolandırıcının bu ricasını da kırmaz. Telefonda patlatıverir uzun havayı. Ne olduysa o an olur ve telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığının farkına varır. Selahattin Alpay'ın iyi niyeti aşan saflığına mı, dolandırıcının profesyonelliğine mi şapka çıkarmak lazım karar sizin...

33 askerin katilini kim susturdu?
1993 yılında Bingöl'de şehit edilen silahsız 33 askerimiz yakın tarihin en büyük katliamlarından birine kurban gitti. Askerlerin PKK tarafından öldürüldüğü kesin ama olayda devlet içinde yuvalanmış çetelerin de parmağı olduğu iddiasını kimse göz ardı edemiyor. Hatırlayacaksınız bu olayın ardından PKK'nın tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkes sona ermiş ve ülke yeniden kan gölüne dönmüştü. Terör yazarı Tuncer Günay, son kitabı "Dağlar Çocuk Parkı Değildir Heval"de 33 asker olayının perde arkasındaki karanlık güçlere ışık tutuyor. Kitapta 33 askerin öldürülmesi talimatını verdiği söylenen PKK'nın o dönemdeki 2 numarası Şemdin Sakık'ın ağzından dile getirilen bir iddia var ki, doğruluğu muhakkak araştırılmalı. Sakık, 33 askerin katilinin 12 Eylül döneminde Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde gördüğü işkencelerin intikamını almak isteyen Zeynel kod adlı terörist olduğunu açıklıyor. İnsanlıktan nasibini almamış caninin gözaltına alınan 90 asker arasından 33'ünü memleketlerine göre seçtiğini ve taradığını anlatan Sakık, "Zeynel 1994 yılının son aylarında Kutu Deresi mıntıkasında güvenlik kuvvetleri tarafından yaralı olarak ele geçirildi. 33 asker olayının aydınlatılması için sorgulanması gerekirken orada vurularak öldürüldü" iddiasında bulunuyor. Acaba o teröristin konuşma ihtimali kimleri rahatsız etti? Terörün en yoğun olduğu dönemde 90 askeri silahsız olarak Bingöl'e sevk edenleri olabilir mi?

Erdoğan'ı dinlemeyen vekiller
TÜİK'in önceki gün yayınlanan nüfus araştırması, Başbakan Erdoğan'ın boşuna '3 çocuk' diye tutturmadığının bir ispatıydı adeta. Genç ve dinamik diye övündüğümüz nüfusumuz hızla yaşlanıyor. Çocuk nüfusunun toplam nüfus içindeki payı yüzde 30'a gerilemiş. Bu oranın 2050'de yüzde 19.1'e ineceği tahmin ediliyor. Peki "Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk yerinde saymak" diyen Erdoğan'ın vekillerinden kaçı liderlerinin bu tavsiyesine uymuş dersiniz? AK Partili vekillerin toplamda 863 çocuğu var. Rekor 18 çocukla Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu'nda. 11 milletvekilinin altı, 16'sının da beş çocuğu var. Bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Nabi Avcı beş çocuklu vekiller grubunda yer alıyor. AK Parti'de 10 milletvekili bekar, 6'sı ise evli ama çocuksuz. Gelelim Egeli vekillerin durumuna. Erdoğan'ın tavsiyesini bir fazlasıyla yerine getiren Nihat Zeybekçi ve Mehmet Erdem'in 4'er çocuğu var. Binali Yıldırım, Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Rifat Sait, Ali Boğa, Bilal Uçar, Yüksel Özden ve Uğur Aydemir 3'er çocuk babası. Diğer vekiller ise 1 veya 2 çocuğa sahip. Tablo ortada, vekillerin büyük çoğunluğu Erdoğan'ın tavsiyesine uymamış. Boşuna "Meclis Türkiye'nin aynasıdır" dememişler. Vekillerde durum neyse vatandaşta da aynı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA