• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

CHP, başkanları halka soruyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2013, 00:00
CHP, 2014 yerel seçimlerinde hem oy oranını hem de belediye başkanlığı sayısını artırmayı hedefliyor. Bu hedefi tutturmanın yolu ise halk desteğini arkasına alabilecek adaylarla seçime girmekten geçiyor. Peki bu adaylar nasıl bulunacak? Tabii ki halkın nabzını tutarak. CHP yönetiminin 3 ayrı kamuoyu araştırma şirketiyle anlaşması yerel seçimde işi sıkı tutacaklarını gösteriyor. Şirketler, CHP'li belediyeler tarafından yönetilen yerlerde araştırmalara başladı. İzmir, İstanbul ve Ankara'da CHP'li belediyeler tarafından yönetilen yerlerde vatandaşa öncelikle "Belediye başkanına mı, yoksa CHP'ye mi oy verirsiniz?" diye sorulmuş. İlk sonuçlara göre vatandaşlar genellikle CHP'ye oy verdiğini söylemiş. Bu yeniden aday olmak isteyen mevcut başkanlar için hanelerine yazılmış eksi bir puan anlamına geliyor. Başkanlar için en kritik günler bugünler...

Vekiller sosyal medyayı keşfetti
Belki 2014 seçimlerinde değil ama 2019'da seçmen tercihlerinin oluşmasında en etkili iletişim kanalı, kesinlikle sosyal ağlar olacak.
Türkiye'de 10 milyon twitter ve 30 milyon facebook kullanıcısı var. Rakam her geçen gün biraz daha büyüyor.
Geniş seçmen kitlelerine hızla, daima ve düşük bedellerle ulaşmanın en kestirme yolu olan sosyal ağlara siyasetçiler de kayıtsız kalamıyor.
Twitter'da Başbakan Erdoğan'ın 2 milyon 473 bin 831, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 1 milyon 125 bin 140 ve MHP lideri Bahçeli'nin 473 bin 520 takipçisi var.
En kalabalık mitinglerde 50 bin kişinin zor toplandığını düşünürsek, bu rakamların ne anlama geldiğini daha iyi kavrayabiliriz.
Gelelim bizim vekillerin sosyal alemdeki durumuna...
İzmirli vekiller arasında twitter'da en çok takipçisi olan MHP'li Oktay Vural. 85 bin 42 kişi tarafından takip edilen Vural'ın arkasından Ertuğrul Günay, Mustafa Balbay ve Birgül Ayman Güler geliyor. Balbay'ın 60 bin, Günay'ın 27 bin, Güler'in ise 18 binin üzerinde takipçisi var.
Binali Yıldırım'ın kendisine ait bir twitter hesabı yok ama hayran sayfasını tam 10 bin 418 kişi takip ediyor.
8 binin üzerindeki takipçi sayıları ile Mehmet Tekelioğlu ve Hamza Dağ, sosyal medyada en aktif İzmirli vekiller.
Aytun Çıray'ı 4 bin 786, Aydın Şengül'ü 4 bin 722 kişi takip ediyor.
Musa Çam'ın 3 bin 756, Güldal Mumcu'nun 2 bin 838, Erdal Aksünger'in 2 bin 146, Nesrin Ulema'nın bin 990, Alaattin Yüksel'in bin 950, Rifat Sait'in bin 758, Ali Aşlık'ın bin 650, İlknur Denizli'nin bin 640, Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun 560, Mehmet Ali Susam'ın 151 takipçisi var.
İlhan İşbilen, Hülya Güven, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan ve Rıza Türmen'in twitter hesabı yok.
İzmirliler gibi Egeli vekiller de sosyal medyada boy gösteriyor. Nihat Zeybekçi'yi 8 bin 494, Özgür Özel'i 7 bin 485, Mehmet Erdem'i 6 bin 244, Bülent Tezcan'ı 4 bin 251, Selçuk Özdağ'ı 3 bin 159 ve Nurettin Demir'i 3 bin 203 kişi takip ediyor.

Ege bakan istiyor
Ankara Aydınlılar Derneği, her yıl başkentte yaşayan Aydınlıları bir araya getiriyor. Hemşerilik bağlarını sıkılaştıran, birlik ve dayanışma ruhunu canlandıran bu toplantılar artık gelenekselleşti. Dernek Başkanı Ender Vardar ve ekibinin organizasyon işinde profesyonelleştiğini söylemeden geçemeyeceğim. Gecede her şey dört dörtlüktü. Protokol masası adeta şöhretler karması gibiydi. Bir dönem Türk siyasetine yön veren eski bakanlar İsmet Sezgin, Nahit Menteşe ve Cengiz Altınkaya oradaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da hemşerilerini yalnız bırakmadı. Ender Vardar'ın açılış konuşmasında dile getirdiği ve davetlilerden büyük alkış olan bir talep var. Mutlaka üzerinde durulmalı. Vardar, kabinede Binali Yıldırım dışında Ege illerinden bakan olmadığını hatırlattı ve hem siyasette hem de bürokraside daha fazla Egeli görmek istediklerini söyledi. Umarım bu çağrı karşılığını bulur.

Akçay'dan üzüm üreticisine destek
Manisalı üzüm üreticileri şu sıralar dertli mi dertli. 8-9 Mayıs günlerinde Alaşehir, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerinde etkili olan dolu yağışı üzüm bağlarına ciddi zararlar verdi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, dolu faciasını yaşayan üreticilerin sorunlarını yerinde tespit etti. Ankara'ya döner dönmez de Meclis'te gündem dışı bir konuşma yaparak Manisalı çiftçilerin sesi oldu. Doludan zarar gören bağlarda bu yıl üzüm alınamayacağını, yeniden budama ve ilaçlama yapılması gerektiğini anlatan Akçay, üreticilerin Ziraat Bankası, diğer kamu bankaları ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile TARSİM'e olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini istedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA