• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’İESOB Esnaf Kart’ kazandıracak ZEKERİYA MUTLU

'İESOB Esnaf Kart' kazandıracak

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.11.2012, 00:00
Gelişen çağda her geçen gün biraz daha sertleşen rekabet ortamı ve şartları ağırlaşan iş yaşamı, iş yeri sahiplerinin pek çok farklı sorunla karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır. Bu çerçevede, sermaye yetersizliği ve finansman ihtiyacı ile kredi olanaklarına erişmede yaşanan güçlükler, özellikle küçük işletmeler için büyük sıkıntılar doğurmaktadır.
Son yıllarda yaşanan ve etkileri azalsa bile günümüzde de hala hissedilebilen global ekonomik kriz, zincirin devamında Avrupa'da yaşanan borç krizi, kredi olanaklarına erişmeyi daha da güç hale getirmiştir.
Esnaf sanatkarların ağırlıklı olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler üzerinde yapılan araştırmalar, kesimin en önemli iki sorununun kuralsızca çalışan hipermarketler ile finans sıkıntılarından oluştuğunu göstermektedir. Bu açıdan, esnaf sanatkarların vade ve ödeme esnekliğine sahip finansman imkanlarına erişimleri, her şeyden önce iş yaşamlarındaki varlıklarını sürdürebilmeleri bakımından önem taşımaktadır.

FİNANSMAN ÇALIŞMALARI

Ekonominin en önemli parçalarından birini oluşturan bankacılık sektörünün temel görevi, ihtiyaç sahiplerine kredi ve finansman imkanı yaratmaktır. Bankaların bu görevini, ekonominin bir diğer önemli kesimini oluşturan esnaf sanatkarların ihtiyaçlarını karşılama yönünde sürdürmeleri ise, hem ekonominin rahatlamasını hem de iki kesimin güçlenmesini sağlayacaktır.
Bankaların esnaf yöneticileriyle görüşerek, kesime yönelik uygun kredi ve finansman imkanları sunmaları, üyelerimizin güçlenmelerini sağlayacak, iş yaşamlarında karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olacaktır.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu düşünceler içinde üyelerine yönelik önemli finans çalışmalarını hayata geçirmektedir. İzmir Birliği'nin Denizbank ile imzaladığı işbirliği protokolü de yukarıda anılan hedefleri gütmektedir.
Birliğimizin Denizbank ile gerçekleştirdiği ortak çalışmalar kapsamında, ilk olarak bankanın işyeri sahipleri için geliştirmiş olduğu 'İşletme Kart' ürünü üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.
'İşletme Kart' ürünü, iki kurumun Mayıs ayında güncellediği protokol ile "İESOB Esnaf Kart" adı altında tescillenmiş ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri için özel hale getirilmiştir. Gelinen noktada, birliğimize kayıtlı esnaf sanatkarların kartları "İESOB Esnaf Kart" adı altında basılmaya ve dağıtılmaya başlanmıştır.

KARTIN AVANTAJLARI
İlk protokol tarihinden günümüze kadar 10.000'i aşkın esnaf sanatkar kart sahibi ve aktif kullanıcısı olmuştur.
İESOB Esnaf Kart ile 12 ay boyunca her ay bin lira harcama taahhüdü veren esnaf sanatkarların oda üyelik aidatlarının tamamı, 6 ay boyunca her ay bin lira harcama taahhüdü verenlerin ise aidatlarının yarısı Denizbank tarafından karşılanmaktadır.
İESOB Esnaf Kart sahipleri sadece tek bir kart ile, Taksitli Ticari Kredi veya Sektör Kredisi, Kredili Mevduat Hesabı, Ticari Kredi Kartı şeklinde aynı anda dört farklı kredi ürününe sahip olmaktadırlar.
Bu şekilde İESOB Esnaf Kartı sahibi üyelerimiz, kredi kartı olarak da kullanabildikleri ürün sayesinde, acil nakit ihtiyaçlarını da kolaylıkla karşılayabilmektedirler. Kart sahibi üyelerimiz, kredi çekmek istediklerinde bankada ayrıca bir prosedürle uğraşmak zorunda kalmamaktadırlar.
İESOB Esnaf Kart sayesinde üyelerimiz, uzun vadelerde ve eşit taksitle kredi kullanma imkanına, esnek geri ödeme planlarına kavuşmaktadırlar.
Bu kapsamda üyelerimiz, kendilerine özel avantajlar tanıyan uygun ticari kredileri de kullanabileceklerdir. Örneğin güncel kampanya ile üyelerimize 5 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sunulmaktadır.
Bununla birlikte Denizbank çeşitli firmalarla anlaşmalar gerçekleştirerek, İESOB Esnaf Kart aracılığıyla yapılan alışverişlerde indirim ve ödeme ötelemesi olanakları sunmaktadır. Örneğin güncel kampanya dahilinde, akaryakıt alımlarında, vade farksız 3 ay öteleme olanağı bulunmaktadır.
Önümüzdeki dönemlerde esnaf sanatkarlarımızın gereksinim duydukları mal ve malzemeleri, İESOB Esnaf Kart aracılığıyla indirimli ve taksitli olarak satın alabilmeleri için de, Denizbank tarafından çalışmalar ve görüşmeler sürdürülmektedir.
Sonuç olarak İESOB Esnaf Kart;
- Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyaçlarını uygun kredi olanaklarıyla gidermek,
- Kampanyalar ve indirimli alım konusunda desteklemek ve bu sayede iş yaşamlarında karşılaştıkları sıkıntıları gidermek amacıyla esnaf ve sanatkarlarımızın hizmetine girmiştir. Daha çok esnaf ve sanatkarımızın bu kartın olanaklarından faydalanmaları da temennilerimiz arasındadır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA