• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Elektrik faturalarında yılda 720 lira ve üstü indirim fırsatı ZEKERİYA MUTLU

Elektrik faturalarında yılda 720 lira ve üstü indirim fırsatı

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2014, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, sınırlı sermayesini emeği ile birleştirerek faaliyetlerini sürdüren ve finansal zorluklar yaşayan esnaf sanatkarların üretim maliyetlerini aşağıya çekebilmek adına geçen hafta Zorlu Holding (Zorlu Enerji) ile bir protokol imzalamıştır.
Özellikle yoğun elektrik tüketen üyelerimiz için önemli avantajlar sağlayan protokolümüz, esnaf sanatkarların elektrik faturalarında önemli indirimler yapılmasını içermektedir.
Bu çalışmamızın yazılı ve görsel basında yansımasının ardından üyelerimizden gelen soruları ve talepleri cevaplandırmak adına bugünkü köşe yazımızda da bu konuya değinmeyi, indirim imkanından daha fazla esnaf sanatkarlarımızın yararlanabilmesi açısından gerekli görüyorum.

720 LİRA İNDİRİM

Bilindiği gibi, "Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliği" kapsamında aylık ortalama 133 TL elektrik tüketimi olan tüketiciler; gerekli şartları yerine getirmeleri koşulu ile elektriklerini istediği tedarikçiden satın alabilme imkanına kavuşmuşlardır.
Bu doğrultuda yaklaşık 110 bin esnaf ve sanatkarın indirimli elektrik kullanabilmesi amacıyla İESOB Ar-Ge Müdürlüğü ayrıntılı bir çalışma yürütmüş, gider kalemleri her geçen gün artan üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırabilmek için Zorlu Enerji ile ortak bir çalışma gerçekleştirilmiştir.
Bu çalışmanın ayrıntıları da İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Zorlu Enerji arasında imzalanan "İndirimli Elektrik Protokolü" ile şekillenmiştir.
Esnaf sanatkarların elektrik faturalarında yılda 720 lira ve üstü indirim imkanı sağlayan protokol kapsamında;
- 133 TL ile 500 TL arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 10.98 net indirim,
- 501 TL ile 1000 arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 11.17 net indirim,
- 1001 TL ve üzerinde enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 11.52 net indirim uygulanacaktır.
Buna göre, örneğin aylık elektrik tüketimi ortalama 500 lira olan bir üyemiz, elektrik faturasında yılda 720 liraya kadar indirim imkanından yararlanabilecektir. Tüketim arttıkça üyemizin indirim oranı da yükselecektir.
Öte yandan şoför esnafı gibi işyerinde elektrik tüketimi çok fazla olmayan üyelerimiz, protokol kapsamında evlerinde veya yazlıklarında da indirimli elektrik tüketimi imkanından yararlanabileceklerdir.

YAPILMASI GEREKENLER
İndirimli elektrik kullanmak isteyen esnaf sanatkarlarımız;
1- İzmir sınırları içerisindeki bağlı oldukları esnaf ve sanatkar odasına başvurarak
- Kimlik fotokopisi,
- Son elektrik faturası,
- Vergi levhası fotokopisi,
- İmza sirkülerini oda yetkililerine teslim etmeli, odadan temin edeceği Zorlu Elektrik Sözleşmesi ve eklerini doldurmalıdır.
2- Hazırlanan belgelerin Zorlu Enerji'ye iletilmesi ile yasal prosedürler başlayacak, PMUM (Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi) onayının ardından üyemiz indirimli elektrik kullanımına başlayabilecektir.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen esnaf sanatkarlarımız ilgili odalarına veya 0 (232) 482 02 62 numaralı telefon ve 260 numaralı dahili hattan İESOB Ar-Ge Müdürlüğü uzmanlarına başvurabileceklerdir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA