• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İESOB’den Bilgi Çağı projesi ZEKERİYA MUTLU

İESOB'den Bilgi Çağı projesi

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2015, 00:00
Çalışmalarında çağı yakalamanın uğraşını veren, günün getirdiği değişimlere üyelerini en iyi şekilde hazırlamayı hedefleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Kalkınma Ajansı destekli yeni projesiyle bu çabalarını taçlandırmaya hazırlanmaktadır.
Hemen hemen her platformda dile getirdiğimiz gibi, İzmir Birliği çalışmalarında bilimin, bilginin getirilerini en iyi şekilde değerlendirmeye özen göstermektedir. Bu çerçevede üyelerini doğru bilgilendirmeyi, onların günümüzde büyük önem kazanan bilgiyi daha iyi kullanabilmelerini sağlamayı görevleri arasında kabul etmektedir.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin İZKA destekli Bilgi Entegrasyon (İBEP) Projesi de işte bu düşüncelerin bir ürünüdür.
Proje ile mevcut iletişimde, tanıtımda ve çalışmalarda;
- Evrak-kağıt kullanmadan daha verimli ve hızlı ortamları sağlamak,
- Maliyetleri daha aşağı seviyelere çekmek ana hedeflerimizdir.
İLETİŞİM MODERNİZASYONU
İBEP ile bilişim altyapısı, dokümantasyon ve iletişim modernizasyonunu sağlayarak, misyonumuz gereği oda Birlik ilişkilerini güçlendirip, ortaya çıkan pozitif değerlerle tüm teşkilatta memnuniyet düzeyinin ve verimliğin artırılması amaçlanmaktadır.
İBEP ile ayrıca odaların birbirleriyle iletişimini artırarak güç birliğinin sağlanması, odaların eğitim, uzaktan eğitim modülü ile güçlenmeleri, tüm bunları yaparken kağıtsız ofis uygulaması ile iletişim hızının artırılması ve maliyetin düşürülmesi, mobil uygulama ile hizmetin yer ve mekan sorunu olmadan sunulması, her bir odanın kendi proje becerisinin desteklenmesi hedeflenmektedir.
İBEP'İN İÇERİĞİ
İESOB, Bilgi Entegrasyon Projesi'ni 12 ay içinde hayata geçirmeyi planlamaktadır. İzmir Birliği'nin proje kapsamındaki ortağı ise Dokuz Eylül Üniversitesi olacaktır. Proje çalışmaları çerçevesinde hazırlanacak yazılımın geliştirilmesi ve süreçlerin yönetiminde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden akademik destek alınacaktır.
Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı çerçevesinde hayata geçirilecek olan İESOB Bilgi Entegrasyon Projesi kapsamında bilgisayarlar alınarak, İBEP yazılımı hazırlanacak, İESOB binasının sistem altyapısı yenilecek ve uzman personel İSO 27001 Bilgi güvenliği eğitimlerini alacaktır.
İBEP projesinde kullanıcı, e-posta, elektronik evrak, SMS, duyuru, haber, etkinlik, web servis altyapısı, eğitim, anlık yazışma, sesli ve görüntülü arama, sosyal medya entegrasyonu, görüş alma, e-bülten, dijital almanak, takvim-ajanda, iş takip, insan kaynakları, görev ve iş tanımları, finans, esnaf, form, kurumsal web sitesi, rapor, arama, rehber, dashboard, mobil versiyon modülleri yer alacaktır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA