Sektörde 42. yılını tamamlayan Gedik Piliç, Uşak'ın Eşme ilçesinde 2012 yılında faaliyete girecek olan yeni fabrikasında tüketicilere yepyeni lezzetler sunmaya hazırlanıyor. 2 yıl içinde faaliyete girecek olan yeni kesimhaneyle birlikte hazır gıda sektörüne de gireceklerini belirten Gedik Piliç Genel Müdür Yardımcısı Tercan Özkaracaabatlıoğlu 40 bin metrekare kapalı alana kurulacak olan üretim tesisleri Gedik Piliç'i Türkiye'de ilk sıralara getirecek" dedi.
KAPASİTE ARTTI
İzmir'e kurdukları bölge dağıtım deposu ile üretim kapasitelerini ve istihdamı 3 katına çıkardıklarını da dile getiren Özkaracaabatlıoğlu, lezzetlerini daha çok tüketiciye ulaştırmak için ulusal ve yerel tüm süper marketlerde yerlerini aldıklarını belirtti. "Kurulduğumuz günden bu yana ürün kalitemizden ödün vermedik. İlerleyen yıllarda dünyada uygulanan üretim sistemlerini yakından takip ederek kalitemizi daha da yükselteceğiz" diyen Özkaracaabatlıoğlu, şöyle devam etti: "Hava soğutma Sistemi ile tüketicileri tavuk etinin gerçek lezzetiyle tanıştırıyoruz. Üretimimizde 20 yıldır bu sistemi uyguluyoruz. Bu sistem sayesinde piliçler fazla sudan kurtulup kendi öz suyuyla pişiyor. Daha sonra bu sistemden geçen piliçler yavan tattan arınıp, damak tadına daha uygun daha lezzetli bir hal alıyor."
PORTFÖY GENİŞ
Özkaracaabatlıoğlu, sadece süpermarketler değil, aynı zamanda hastaneler, kamu kuruluşları, üniversiteler, catering firmaları, fast food zincirlerinin de müşteri portföylerinde bulunduğuhu belirtti. Özkaracaabatlıoğlu, "Bu büyüme yurtdışında da devam edecek. Hali hazırda Irak, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyeti devletlerine ihracat yapan firmamız, daha fazla ülkeya açılmaya hazırlanıyor. Ayrıca 2013 yılında Gedik markalı yumurta üretim tesislerini de hizmete açacağız. Hedefimiz ilk 5 firma arasına girmek" diye konuştu.