Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3-4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Ulusal Süt Zirvesi, Türkiye'nin dört bir yanından üreticileri ve birlik yönetimlerini bir araya getirecek.
Zirvede son günlerde en çok tartışılan sütteki verim fazlalığı, süt fiyatları başta olmak üzere desteklemeler, sektörde yenilikler değerlendirilecek.
Türkiye'nin yılda 19 milyon ton ile üretimdeki başarısına karşın kişi başı 24 litre tüketimle Avrupa Birliği ve Amerika'nın gerisinde kalması da yine zirvenin ana gündem maddeleri arasında yer alacak.
Zirvede buluşulacak
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, zirvenin küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt verimliğinin ve kalitesinin artırılarak sürdürülebilir üretimi ile pazarlanmasını sağlamak için büyük önem taşıdığını söyledi. Özellikle Ege Bölgesi'nde üretici aleyhine bir sistemin varlığının söz konusu olduğunu söyleyen Keskin, "Bundan da Türkiye geneli etkileniyor.
Bu nedenle sütteki sorunların çözümünün adresi Ege'de yatıyor. Hayvancılıkta sorun süttür, sütteki sorun çözüldüğünde hayvancılıktaki sorun da çözülür" diye konuştu.
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise, "Geçen yıl sektör, Et ve Süt Kurumu'nun müdahaleci olmasını istedi ve zirveden çıkan bu karar, Et ve Süt Kurumu tarafından hayata geçirildi. Sektörün beklediği kararlar yine bu zirveden çıkacak" dedi.