• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Başarı Farklı Biçimde Algılanmaktadır

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2017, 00:00

İnsanlar başarıya ulaşmak umuduyla yıllar boyunca çaba harcamaktadır. Çalışan kimselerin iş hayatında elde ettikleri başarıların bir kısmı anlaşılabilir ve ölçülebilir özellikler göstermemektedir. Göreceli bir kavram olduğu için başarı insanlar tarafından farklı biçimlerde algılanmaktadır. Bir başka deyişle her insan kendi değerlerine ve deneyimlerine göre farklı bir başarı anlayışına sahip bulunmaktadır.

Başarıya Ulaşma İçgüdüsü

İnsanların bilgi ve yetenekleri yaşamları boyunca birbirlerinden farklı bir biçimde gelişmektedir. Başarma içgüdüsü insanları birtakım hedeflere yönlendirmekte, hayata bağlamakta ve bir umut kaynağı olmaktadır. Yasal ve etik davranışlarla başarıya ulaşma çabaları insanların toplumda saygınlığını artırmaktadır. Bunlara bağlı olarak başarılı kimselerin çalıştığı kuruluşlar daha olumlu sonuçlar almaktadır.

İnsanlar bilgi ve becerilerini alışagelen ve sürekli aynı yöntemlerle sürdürülen işlerle sınırlı tutmamalıdır. Farklı olmaya ve yenilikler yapmaya özen göstermek başarıya ulaşma açısından büyük bir önem taşımaktadır. Başarıya ulaşan kimseler kendi vizyonlarını ve düşünce güçlerini geliştirerek farklılık yaratabilmektedir. Bu nedenle ufku geniş kimseler başarıya daha kolay ulaşmaktadır. İş yerlerinde çalışan elemanların ufkunu açacak etkinliklere öncelik verilmesi de önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Çalışkan, mesleğini seven ve saygılı kimseler çevrelerinde güven duygusunu artırmakta ve başarıya ulaşma konusunda daha olumlu bir imaj yaratmaktadır. Ayrıca karşılaşılan sorunlar ve yaşanan güçlükler olağan karşılanmalıdır. Yeter ki, çalışan elemanlar yapılan hatalardan ders almış ve sorunları çözebilecek beceri düzeyine erişmiş olsunlar. Başarıya ulaşabilmek için coşkulu ve iyimser bir insan olmak da gerekmektedir.

İş yerlerinde çalışan elemanların yenilik ve yaratıcılık konularında desteklemeleri bu nedenle büyük bir önem taşımaktadır. Çalışan elemanların başarı düzeyleri değerlendirilirken izlenen kriterler arasında üretim ve hizmet süreçlerinde değişen pazar koşullarına uyum sağlayabilme yeteneği önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle hangi sektörde ve hangi iş dalında olurlarsa olsun, yöneticilere ve tüm çalışanlara, önemli sorumluluklar düşmektedir.

Başarıların Somut Olarak Algılanması

Sürekli gelişme projelerinde üst düzey yöneticilerden temizlik görevlilerine kadar herkesin iş süreçlerinde nelerin, nasıl geliştirilebileceği ve verimliliğin nasıl artırılabileceği konularında kafa yormaları yararlı katkılar sağlamaktadır. Bu uygulamalar kurumsal başarıların somut bir biçimde algılanmasında da etkili bir rol oynamaktadır.

Yoğun rekabet ortamında çalışan elemanların başarılarının somut olarak algılanabilmesi için küresel tedarikçi ağı içinde yer alınması ve dünya pazarlarının tek bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir. Çalışan elemanlar ve onların çalıştığı kuruluşlar dünyadaki yeni gelişmeleri izlemek ve küresel iş birliğine dayalı iş tasarımına hazırlıklı olmak zorundadır. Kuruluşların gelecekte de varlıklarını sürdürebilmelerinin ön şartı olarak bu konu büyük bir önem taşımaktadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA