Kordon'un ilk mekanı olan Sisim 1966'da Hikmet Uluğ ve oğulları tarafından "Sisi Pasta ve Kokteyl Salonu" adıyla açıldı.
1983'te ikinci şubesi hizmete girerken adı "Sisim" olarak değiştirildi. İşletme, kurulduğu tarihten günümüze kadar gelen süreçte müşteri memnuniyetine verdiği önem sayesinde bir İzmir klasiği haline geldi. 2012'de "Meyhane Sisim", eski meyhane adabını ve eskimeyen tatları sunmak için yenilendi. "Masanızdan dostlar, muhabbet, mezeler ve müzik eksik olmasın" diyorsanız, adresiniz Meyhane Sisim... O bir İzmir klasiği! Ne zaman ki bizler, unutulmaya yüz tutmuş bazı değerlerimizi özlemeye, aramaya başlar olduk, imdadımıza yetişen Turizm Araştırma Derneği ve Mey Group işbirliğiyle gerçekleştirilen "Vintage Meyhane Projesi" ilk kez "Meyhane Sisim" olarak İzmirlilere armağan edildi. Globalleşen rekabette öne çıkmanın yolu tüketicinin zihninde farklılaşabilmekten geçiyor. Çünkü müşterilerin sizi tercih etmesi için neden ve nedenler sunmalısınız. "Benim markamı eşsiz ve benzersiz kılan nedir?" sorusuna yanıt vermelisiniz. İşte, Sisim'in 50'nci yılı kutlamasının sırrı müşteri odaklı olmaktan, kaliteli ürün ve hizmetler sunmaktan, yönetim kalitesinin yüksek olmasından geliyor.
ÖZENLE DÖŞENMİŞ
Etrafta şöyle bir göz gezdirirken, her şeyin özenle seçilmiş olduğunu düşündüm. Avizeler, yer döşemeleri, aplikler... Ayrıca tuvaletler temizliğiyle standartların üzerinde. Mezelerin tazeliğini, yemeklerin lezzetini de düşününce bu yüksek standartlara göre fiyatlar da oldukça makul kalıyor. Sisim'in üçüncü kuşak işletmecisi Cemil Uluğ, "Hedeflediğimizden daha fazla müşteri ağırladık. Meyhane erkeklerin gittiği yer olarak bilinir ama Sisim bazen sanki kadınlar matinesi varmış gibi canlanıyor. Biz tüm müşterilerimize her şeyin en güzelini sunmaya çalışıyoruz. Fiyatlarımız cep yakmayan ve herkesin eğlenebileceği türden. Menülerimiz 65-75 TL arasında değişiyor" dedi.