Hamur işlerinden yaprak sarmasına, içli köfteden çiğ köfteye, ekmek arası dönerden gözlemeye, baklavadan künefeye kadar 30 çeşit menü hazırlayan işletmeci Ayşe Sürücüoğlu, KOSGEB'in hibe kredisinden de faydalanmak için proje hazırladı. Sürücüoğlu, "10 gün boyunca Denizli'den Babadağ'a girişimcilik eğitime gidip geldim. Yemek ve gıda üzerine bir işyeri açmak en büyük hayalimdi. Eğitim bitince işyerimi açtım" dedi.
EVİNDE HAZIRLIYOR
Sürücüoğlu, "Kullandığım tüm malzemeleri semt pazarlarından en taze ve uygun fiyata temin ediyorum. Sadece işyerinde kullandığım tost ekmeği dışardan geliyor. Diğer tüm malzemeleri kendim hazırlıyorum, pişiriyorum. İşyerimi açalı on ay oldu. İşlerim çok iyi, ev ve işyerlerine servis de gönderiyorum. Kadınların özel günlerine ve toplantılarına ikramlar da hazırlıyorum. Dostlarım bana 'Yemeklerin Efendisi' diyordu. Restoranıma da aynı ismi verdim" diyor.
HASAN DURNA