• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Kadın Erkek İlişkilerinin Evrimi ve Aldatma” ARMAĞAN PINAR ADANAR

“Kadın Erkek İlişkilerinin Evrimi ve Aldatma”

armagan.adanar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2017, 00:00

Kadın-erkek ilişkileri üstüne yıllardır çok düşünürüm eminim pek çoğunuz da benim gibi bu konu üstünde akıl yormuşsunuzdur.
Hatta piyasada en çok satılan kitaplara baktığımızda ebeveyn eğitimleri, kişisel gelişim kitaplarından sonra çok satanlar listesinde kadın-erkek ilişkileriyle ilgili kitapları görmekteyiz.
Kadın ve erkek birbirlerinden duygusal, fiziksel ve bilişsel olarak farklı iki canlı...
Biri ak derken diğeri kara der... Biri aşk derken öbürü cinsellik der...
Biri sürekli konuşur ,öbürü olabildiğince ketumdur...
Biri kadın diğeri erkektir.
Yani çok da üstünde düşünelecek bir şey yok.

SIĞ BAKIŞA KARŞI

Önemli olan kadın olmaktan ve erkek olmaktan kaynaklanan farklılıkları bilmek ve iki farklı cinsin arasındaki bazı iletişim hatalarının bu farklılıklardan dolayı oluştuğunu anlamak diye düşünüyorum.
Hatta bugün kadın- erkek ilişkileri üzerine bir kitap yazmaya kalksam sanırım öncelikle kitapta anlatacağım da bu farklılıklar olurdu diye düşünüyordum ki uzun yıllardır birlikte çalıştığım ve kendisinden mesleki olarak pek çok şey öğrendiğim "ustam" psikiyatrist Dr. Hüsnü Uçar' ın "Kadın Erkek İlişkilerinin Evrimi ve Aldatma" isimli yeni kitabını okumaya başladım.
Bölümleri okudukça aslında pek çok insanın kadın ve erkek ilişkilerine ne kadar sığ baktığını da fark ettim.
Hüsnü Bey kitabında kadın ve erkek ilişkilerinin tarihsel döngü içinde doğallıktan çıkıp toplumsal kurallar ve dayatmalardan dolayı pragmatist bir ilişkiler yumağı haline döndüğünü oldukça iyi anlatmış.

YANLIŞ ANLAMA

Kitabını yazarken Hüsnü Bey her bölüm bittiğinde bana okutur. Sağ olsun fikrimi almak ister yine bir bölümü bitirmiş, kahvesini içerken beni çağırdı.
Aldım kahvemi elime girdim odasına "hazırım okumaya" dedim.
Tabii kendisi o kadar heyecanlı ki kendi başladı okumaya... Okuduğu bölüm "Rahibelik ve Fahişelik".
Bölümü okurken ben bir anda "Aman abi sen bu bölümde fahişelik ne demek açıkla insanlar ruhumuzdaki yoldan çıkmaya meyilli tarafı anlamaz, meslek olarak yapılan fahişeliği anlar" dedim.
Hüsnü Abi yüzüme baktı ben bana güleceğini zannederken ama o da ne "Haklısın değiştirmek gerekir " dedi

EN KAPSAMLISI

Şimdiye kadar okuduğum kadın-erkek ilişkileri hakkındaki en kapsamlı kitap olduğunu söyleyebilirim. Kadınerkek ilişkilerini dünyanın oluşumundan başlayarak, sürüden klana, klandan köleci devlete, feodaliteden kapitalizme, kapitalizmden sosyalizme, Sümerlere, Eski Yunan'a ve yakın zaman tarihimize kadar ele almış.
Kitabın dili oldukça akıcı ve içindeki karikatürler de hakikaten bilgilendirici ama bir o kadar da eğlenceli.
Özellikle kadın-erkek ilişkilerini anlatırken dinlerden de epey bahsetmiş ama hiçbir dini eleştirmemiş hatta özellikle de kadın açısından ele almaya çalışmış.
Dinlere karşı sadece bu tarafsız bakışından dolayı bile kitabının bir solukta okunacağına inanıyorum.
Kitap, Duvar Yayınları'ndan kitapçılarda raflardaki yerini aldı. Ve kitap fuarında da Hüsnü Bey kitabını siz okurseverlerle buluşturacak.
Şimdiden kitabın çok satanlar listesine girdiğini görebiliyorum...
Kadın-erkek ilişkilerine farklı bir bakış açısı getiren bu kitabı hepinize öneriyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA