• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Bayram telaşı New York’a da yansıdı

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2016, 00:00
İyi pazarlar... İyi bayramlar... Dilerim bayram uğurlu gelir hepimize, Tükiye'mize....
Burada da bayram tabii ki bayram namazı ile başladı. Herkes birbirini tebrik ediyor. Davet ediyor birbirlerini. Tabii Türkiye'ye gitmeyenler. O kadar kişi anavatana gitmiş ki. E tabii annenin, babanın ellerini öpme, arkadaşlarla bayramlaşma bir yerlere gitme senede en fazla 2 kez olabiliyor. Ben de tekrar hepinizin bayramını candan kutluyorum. İzmir'de, özellikle de Çeşme'de olmak geçti içimden birden...

HAVAALANINDAN DÖNDÜ

Bu ara her zamanki gibi gelenler gidenler epey çok. Ama bunların arasında hava alanına kadar gidip gidemeyenler de var. Benim her zaman çok sevdiğimi söylediğim yeni nesilin en başarılı sevilen işletmecilerinden Cihanna, 2 ay önce 2 haftalığına geldi NY'a. 2 hafta uzadı dönüşü. Derken bir kaç gün daha... vs, vs... Her seferinde bilet onaylanıyor, gitmeyince yenisi onaylanıyor...
Böyle gitti epey zaman.
Tabii herkes mutlu.
En sonunda kesin kesin 15 gün önceki cumartesi onaylanıyor bilet. Cihanna çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın kızıyla alana gidiyor.
Vedalar vs...
Ertesi gün Cihanna ile aynı otelde kalan dostumuzla görüşüyoruz. 'Cihan'ı aradım daha kalkmadı. Telefon açıyorum, duymuyor' deyince ben de 'uçağı kaçta indi ki?' deyince "bilmiyor musun? Alana gitti.
Uçakta arıza varmış geri geldi" derken biraz sonra Cihanna aradı "Barney's teyim Geliyorum" deyince "O kadar alışveriş yetmedi mi", dediğimde "Besim abi alandan geldim ya... Yeniden başlayım" dedi.

GECE TURLARI

Size Cihhana'dan bir pasaj daha...
Arabada, metroda, sokakta devamlı müzik dinliyor büyük bir dikkatle. "Abim mecburum... Bunlar yeni çıkanlar, yeni duyuyorum çoğunu...
Ama İstanbul'a iner inmez bıraktığım yerden devam edeceğim, vaklt kaybedemem" dedi.
Bu arada hangi gün kimlerle olacağımı saati saaline hesaplıyorum" dedi... Cihanna farkı...
Benimse bu ara İzmirli olan Nural (Dorman) ile günlük gezilerimiz devam.
Hele Manhattan night turlarımız.
Bu ara Cihan dönüyor diye Columbus'taki 'Fiorello'ya gidildi. Açık büfe olduğundan bar çok cazip orada. Biz de cazibenin ortasındaydık.
Bitmeyen uğurlamalardan biriydi. Pek de manalıydı.

RENGARENK YÜRÜYÜŞLER

Buraların bir özelliği de fikir ne olusa olsun insanlar iyi niyetli oldukça her gösteriye katılıyorlar.
Geçen pazar rengarenkti tüm NY.
Yürüyüş vardı. O kadar çok insan katıldı ki sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüş akşam 9'a doğru hala devam ediyordu Fener alayı geldi aklıma... Bir de sürprizler de var.
Onbinlerce kişilik konvoyun göbeğinde belediye reisi ile Hilary Clinton katıldı yürüyüşe.
Hepinize tekrar tekrar iyi bayramlar. Dilerim sıhhat, başarı getirir hepimize.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA