• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmir, Çeşme’ye New York, Hampton’a

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2016, 00:00
İyi pazarlar. Aynı sıcaklığı hissetiğimiz bu günlerde buradan biraz daha da sıcak olduğunu düşündüğüm güzel İzmir, Çeşme, Bodrum'da kısacası Ege'de yazımız iyi geçiyordur dilerim.
Her şey bir yana İzmir'in ve bilhassa Çeşme'nin rüzgarını özledim. NY'ta malum aynı Çeşme, Urla konsepti gibi herkes Hampton'a kaçtı. Özellikle 4 Temmuz bayramının pazartesi gününe gelmesi ile geçtiğimiz hafta sonu boşalan NY'ta turistler gidenlerin yerlerini aldılar. Yani kalabalık eksik değildi şehirde. Hampton'da ise hiçbir otelde, hiçbir restoran ve kafede yer yoktu. Hele beach'ler tavan yaptı. Salı günü de bizim bayram başlayınca bayram haftası oluverdi geçtiğimiz hafta. Biz de aramızda bayramlaştık.
Benim Trkiye'den gelen kutlamalara bu yıl buradakiler de katıdı. Çok büyük bir mutluluk yaşattı bana.

ÇOCUKLARA SANAT AŞISI

Geçtiğimiz hafta benim çocukluk, gençlik yıllarımın beraber geçtiği can dostum, hakiki dostum Metin'in (Mızraklı) buralara güzel hanımı Ruken ve çocukları ile gelişi beni nasıl mutlu etiğini anlatamam size.
Görüştüğümüz ilk akşamda gittiğimiz Cipriani'de epey hasret giderdik. Geceye katılan İnci Aksoy ile bol bol gezdiği galeri ve müzelerden bahsetti. Tanıdığım NY'un hakkını veren çok ender kişilerden biri İnci Aksoy. Eve dönüşümüzde çok yakın oturduğumuz için aynı geçen akşam gittiğimiz 'Vandal' noktaya yürüyerek döndük, Manhattan'ın güney ucundan göbeğine. Sokaklardan apartman girişlerine kadar uzanan sanat güzelliklerini hayatlarına taşıyan bu şehrin değerlerinden bahsettik. Daha önceleri size yazmıştım, aileler çocuklarını küçük yaşan itibaren müze, müzikal ve balelere götürüyor. Ya performans sırasında bu çocuklar bir şey istemez mi? İçecek, yiyecek bir şey, tuvalet ihtiyacı vs. Asla...
Yerlerinden kıpırdadıklarını görmedim.

TÜRKÇE'Yİ GÖRÜNCE

Yürümenin bu kadar yakıştığı caddelerden geçerken sanatla ilgili bu şehirde daha nereleri ziyaret edebileceğimizi konuştuk.
Geçtiğimiz her yeri dikkatle incelediğimiz İnci Aksoy ile yeni inşa edilen bir binanın önündeki dev pano dikkatimizi çekti. Bir kaç lisanda aynı anlamı taşıyan kelimeler ve Türkçesi... Kullanılabilir... Şu karara vardık ki, Alman, Rus, Arap işadamları kadar değerli bizimkiler.

YENİ GÖZDE VANDAL

İkimci görüşmemiz NY'un son 'in' yerlerinde 'Vandal'da gerçekleşti. Burası hakkında bir iki şey yazmadan duramayacağım. Midtown'un her gece bilhassa hafta sonları ağzına kadar dolan 'Lavo' ve açıldığı her noktada tepede olan 'Tao'nun ortaklarının yeni trendi yeni mekanları burası. Vegas dahil çok yerde nr. 1 olan bu müessesenin yeni çocuğu 'Vandal' oralardaki heyecanı kalabalığı fazlasıyla yakalamış. Renkli, güzel çizilmiş duvarları, bar hariç 3 ayrı salon ve de club'ı, menüsü ağzına kadar dolu 'Vandal'ın çok yıllar başarılarının devamlı olacağı şimdiden garantili gibi.

GÖSTERİLER KAPALI GİŞE

Her zamanki gibi gösteriler yarış halinde. Çoğu kapalı gişe (sold out) olan yaz gösterileri Barbra Streisand, Beyonce, Paul Mcartney ve daha birçoğu haricinde baleler, tiyatrolar da aynı durumda. O kadar ki devamlı oynayanların başında 'Hamilton'a ancak yılbaşı sonrası yer bulunabiliyor.
4 Temmuz... Amerika'nın en önemli bayramlarından, günlerinden biri... Biraz evvel bahsettiğim gibi herkes tatil ve de gezmede. Ama bu gezmeler meşhur ışık gösterişerini canlı seyreden 100 binlerce kişiyi gösteri alanında toplamaya engel olamadı. Başta askeri orkestranın eşlik ettiği gösteriler yağmur bastırana kadar sürdü, neşe, gözyaşı ve çoşku ile...

AJDA'MI ÖZLEDİM

Mektubu çok özlediğim Ajdam ile bitiriyorum. Ne mulu benim canım arkadaşım Leylam'a...
Kıbrıs'ta idaresini yaptığı Merit Casino'suna yakışan bir konser tertip etti. Benim çooook özlediğim kimsenin yanına bile yaklaşamayacağı Ajdam'ı sundu konuklarına.
Yine yakmış yıkmış, güzelliği, sesi, repertuarı, şıklığı ile Ajdam. Bana sadece resimlere bakmak, şarkıları internetten dinlemek nasip oldu.
Dinlerken, resimlere bakarken ne kadar özlediğimi anladım Ajda'mı. Ajda'ma ve hepinize kucak dolusu sevgiler.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA