• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

KARTAL TİBET’İN YEĞENİ DALLAS’TA HARİKALAR YARATIYOR

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2017, 00:00
Mükemmel Sarımsakçı, Dallas’ta önemli binaları alıp ‘muhteşem’ birer residence haline getiriyor. Burada okuyan ve çalışan Türk gençlerine imkanlar sağlıyor. Kurduğu 15 kişilik sinema salonunda Türk filmleri oynuyor...

İyi pazarlar... Üzüntünün yanından bile geçemeyeceği bir pazar ve de güzel bir hafta geçirmemiz dilekleri ile...
Yazmazsam olamazlardan biri Miami'den hemen sonra geçtiğim ve ilk defa gittiğim Dallas... Dallas'ta çok değerli ve çok sevdiğim gencecik başarılı bir iş adamımız var.
Adı gibi Mükemmel...
Downtown'dan başladık Dallas turlarımıza.
'Joule Hotel' ziyaret ettiğim en iyi otellerden biri. Birbirinden ilginç tablo, heykel, objelerden oluşmuş çok şık lobisinin yanı sıra restoranları, kafeleri haftada 1 gün Türkçe çalan barı (ki kadın DJ'i Türk değil), Taschen Books (dünyada yeni kitap konsepti) ile harika bir otel. Kapıdan çıkınca karşınızda ünlü 'Eye Ball' çıkıyor, yani Tony Tasset'in yarattığı Dallas'ın dev gözü. Hemen yanında objelerine, giyim reyonlarına, sunumlarına hayran kaldığım süper mekan. Bir fikir vermek için şunu söyleyebilirim.
Dünyanın enlerinin en üstünde Hermes ve Chanel çantaları var. Var ama sadece 'vintage'ları var. Erkek ayakkabısı var, var ama hani her şeyi ile elde yapılan ünlü Fransız 'Berluti' var. Değişik ve kaliteli bir yermiş Dallas.
Sevgili Mükemmel, burada önemli binaları alıp muhteşem birer residence haline getiriyor.
Bu arada burada okuyan ve çalışan Türk gençlerine imkanlar sağlıyor. Bitirip bir yaşam merkezi haline getirdiği son binasında minik konser salonlarından restoranlara, tamamlanmak üzere olan havuzlardan jimnastik salonlarına, karaoke'den sanat çalışmaları yapılan mekanlara kadar her şeyi düşünmüş. Ama en çok 15 kişilik özel sinema salonuna bayıldım, Burada bilhassa eski ve yeni Türk filmleri gösteriliyor.
"En büyük arzum dayıma bir film projesi gerçekleştirmek" dedi. Dayısını merak edip sorduğumda şu cevabı aldım:
'Kartal Tibet'.

KENNEDY'NİN SUİKASTA UĞRADIĞI MEYDAN

Dallas'ta uçağa gitmeden acil ziyaret ettiğim bir yer de buralara yakın olan Başkan J.F.Kennedy'nin vurulduğu yerdi. Tam vurulduğu noktayı çapraz çizip belirlemişler cadde üstünde.
Karşısında da Kennedy'nin sade bir anıt var... Bu arada Mükemmel kardeşimin diğer binasının altındaki 'koleksiyon' mağazasını da ziyaret ettik, yepyeni dizaynları ile Dallas'ın 1 numaralarından olmuş bile. Hele New York'ta daha önce tanıştığım Başar Bilgin ve buradaki başarıları... Tebrikler. Bir de bahsetmeden geçemeyeceğim; aynı binanın diğer tarafına giderseniz mutlak uğrayacağınızı tahmin ettiğim bir restoran var. Dekoruyla, havasıyla azıcık da menüsüyle...
Ama adıyla mutlak derim, 'İzmir Restaurant"...
Bunlar Downtown'da... Bir de Main Street var ki... Restoranlar krallığı mı desem? Başta 'Filament'... Dekoru, merdivenli barı, harika diyebileceğim menüsü, servisi, ziyaretçileri ile süper...
Kısacası kısa kaldım ama aklım kaldı...
Ben Dallas dizisinden dolayı buraları çiftlik, birkaç yüksek bina, Lusi, Jr... olarak bilirdim, dermişim. Meğer Dallas çok değişik bir yermiş.

UÇAKTA HASTALANINCA HASTANEDE BULDUM KENDİMİ

Geçen haftaki köşemi uçaktan yazmıştım. Meğer biraz ateşli bindiğim uçakta iyice hastalanmışım, o kadar ki eve geldiğimde alarm numaramı bile yanlış yazıp; apartmanı, sokağı ayağa kaldırdım.
Bu yüzden sabahın ilk saatlerinde birlikte çalıştığımız Ekol Hastaneleri'nin sahibi Figen hanım (Baz) beni hastaneye aldırtıp serumlarımı taktırdı. İyi ki almışım serumları... Dr. Çağlar Çallı'nın tedavisi ile anca kendime gelebildim. Sıkı bir grip salgını varmış, aman dikkat edin.

FATİH VE SEYYAL'LE

Yılbaşı gecesi Kaya Thermal'de sahneye çıkan Fatih'ime (Ürek) ve de Swiss Otel'de hayranlarıyla buluşan Seyyal'ime (Taner) gidemedim.
Evden çıkmayıp sıhhatime kavuşabildim.
İkisi de birbirinden iyi performanslarla İzmirlilere güzel bir gece yaşatmışlar.
Bu arada sabah sabah buluştuğumuz Seyyal'im ile kahvaltıyla prova arası Ekol'e geçtik. Hastane personelinin yıl sonu veda çayına yetiştik.
Baz ailesi tüm hastane çalışanları ile tek tek el sıkışıp sohbet etti, her zamanki gibi.
Seyyal bu samimi ve candan sahneye şaşırdı ve çok duygulandı. İzmir günlerimiz tüm hızı ile başlarken meydana gelen o çok üzücü saldırıdan dolayı kahrolduk. Geçen günkü 'sanat galerimiz'in açılışını erteledik tabii. Kaybettiğimiz 2 kardeşimize rahmet ailelerine ve hepimize sabır diliyorum.
Önümüzdeki köşemde, İzmirim ve aklımdan gitmeyen son Broadway oyunları...
Sağlık, mutluluk ve güzellikle kalınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA