• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
50 yazarın kaleminden çıkan bir aşk romanı... BÜLENT GÜRLÜK

50 yazarın kaleminden çıkan bir aşk romanı...

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2014, 00:00
İlk kez dört gözle bekliyorum 'Sevgililer Günü'nü... Tüketim canavarının ışıltılı maskesine kanarak hediyelik eşyalar diyarına kendimi bırakmak için değil elbette... Günleri iple çekmemin nedeni, gazeteci yazar dostum Gökmen Küçüktaşdemir'in, interaktif bir roman yaratma hayalini 50 kişilik yazar ordusuyla gerçeğe dönüştürdüğü 'Sensiz Ölümdür Aşk'ın tam da 14 Şubat'ta raflarla tanışacak olmasından...
Kıvrak zekası, düş gücü ve kurgu ustalığının ilk ürünü olan 'Çoban Yıldızı' romanıyla yazın dünyasında özgün bir pencere açmayı başaran sevgili Gökmen, gazeteciliğin fırtınalı yolculuğunda daima kalemine sarılarak 'güneşli günler'in satırlarını döşedi.
***
İşte o pozitif zihnin, edebiyat alanında ilk sayılacak önemli projelerinden biri de 50 yazara birbirinden habersiz bir 'aşk romanı' yazdırmasıydı.
Gökmen'in, kafasında iskeletini ve karakterlerini oluşturduğu bir aşk hikayesine; duygu, düşünce, yaşanmışlık ve ifade biçimi tamamen farklılaşan insanların nasıl bir bütünlük içinde yön vermiş olabileceğini merak etmemek mümkün mü?
Bu romanın yazılması için, internette 'Herkes Biraz Yazar' çatısı altında toplanan kadro arasında gazeteci, haber spikeri, reklamcı, şirket sahibi, oyuncu, psikolog ve doktor gibi meslek ve yaşam alanları değişen 50 kişi yer alıyor!
***
Üstelik 2011'de şekillenen projenin, edebiyatımızda yaratacağı farklılığın yanı sıra yabana atılmayacak bir toplumsal boyutu da var. Çünkü bu 'çok yazarlı' interaktif çalışmanın çıkış noktası, kitaptan gelecek gelirin hasta çocuklara bağışlanması fikrine dayanıyor.
Sürpriz daha bitmedi... İlk bölümü 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yayınlanacak 'Sensiz Ölümdür Aşk', sadece sayfalarıyla değil, hikayedeki yoğunluğun ezgilere taşındığı bir şarkı ve klibiyle de geniş bir hayran kitlesine ulaşacak! Böylece okuyacağımız eser, müziğin ve oyunun ritmiyle daha kalıcı izler bırakacak dimağımızda. Ne güzel, ne zevkli...
***
Geliri 'Ulusal Down Sendromu Derneği'ne bağışlanması düşünülen proje, zaman içinde yazar ekibine müzisyen Hakan Asılkefeli ve ünlü yönetmen Levent Öztürk'ün de katılmasıyla 'roman-şarkı-klip' konseptine ulaştı.
14 Şubat'ta Destek Yayınları'ndan çıkacak 'Sensiz Ölümdür Aşk' kitabı ve müzik albümü için, o gün İstanbul'da görkemli bir lansman düzenlenecek.
Ulusal basın temsilcilerinin davet edileceği lansmanda kitabın ve albümün tanıtımı yapılacak. 14 Şubat gecesi ise 'Sevgililer Günü'nün coşkusuyla, önceden duyuruları yapılmış nezih bir mekanda, 'Sensiz Ölümdür Aşk' partisinde buluşacağız.
***
Aynı akşam ulusal televizyon kanallarına konuk olacak, hafta boyunca İzmir ve İstanbul'da birçok yayın organında röportajlar yaparak TV programlarında sesini duyurmaya çalışacak 'Sensiz Ölümdür Aşk'ı şimdiden huzurlarınıza getiriyor ve okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Hayatları bambaşka 50 yazarın yüreğinden esintiler yansıyan bir aşk romanının tadına bakmaya değmez mi! Kaldı ki kitaba ve albüme vereceğiniz her kuruş, daha iyi koşullarda yaşamayı hak eden 'down sendromlu' çocuklarımız için kullanılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA