• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tahir Baba’dan YENİ ASIR’a övgü GÜRKAN ERTAÇ

Tahir Baba’dan YENİ ASIR’a övgü

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2016, 00:00

Yeni Asır'ın 122. kuruluş yıldönümü için gazetemize İzmir'den, Ege'den kutlama mesajları yağdı. Yaşar Holding İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, "Nice 122 yıllara" esprisiyle olaya renk katarken, iletişim uzmanı Mert Aybars da, "Türk Medyası Yeni Asır'ın heykelini dikmeli" dileğini ortaya attı. En ilginç kutlama ise Karşıyaka ve İzmir'in Tahir Baba'sı 93 yaşındaki Tahir Türetken'den geldi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün eski Divan Başkanı duayen yönetici ve spor adamı Türetken, son yıllarda menhus hastalıkla ve böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyor.
Bizi de diyaliz merkezinde tedavi görürken aradı, kutlamalarını öylesine veciz, öylesine duygulu sözlerle iletti ki, aynen veriyoruz:
"Yeni Asır'ın Türkiye'nin en eski ve yeniliklere öncü gazetesi olarak bende ayrı yeri var. 93 yaşındayım, 85 yıldır Yeni Asır okurum. Sigara nasıl tiryakilikse Yeni Asır da gazete olarak bir tiryakiliktir. Okumadan kesinlikle evden çıkmam.
Sporun yanısıra, siyaset, aktüalite, magazin, her yönden doyurucu ve ulusal boyutta gazetelerle sürekli yayın yönünden yarış halinde. İzmir gerçekten bir gazeteci yuvasıdır, Yeni Asır onların da filiz verdiği bir medya mabedi. Kentten yetişen yönetici, yazar ve muhabirlerin Bab-ı Ali'de gösterdiği büyük başarı İzmir için kıvanç kaynağıddır. 122. yılınızı kutlarken Genel Yayın Yönetmeni Sn. Şebnem Bursalı nezdinde gazetenin tüm çalışanlarını kutluyor, gözlerinden öpüyor, nice uzun yıllara diyorum..."

BİR SEMBOL TÜRETKEN

Hayatı boyunca Karşıyaka'ya ve İzmir'e gönlünü veren adam Türetken, 1923 yılında Karşıyaka'nın nahiye bile olmadığı dönemde o devirde Fahrettin Paşa Caddesi (Sonradan önce Yalı, sonra Cemal Gürsel Caddesi oldu) 50 numarada dünyaya geldi. 1933 yılında merhum İbrahim Tusder'in götürdüğü bir Altay maçında KSK'ye sevdalandı.
1936'da Türkiye Şampiyonu yelkenci Refik Çullu'nun şarpide flokçusuydu.
1941'de KSK kongre üyesi oldu. 1944'te de yöneticiliğe başladı. Emin Birsel, Dr. Orhan Alpyörük, Muhittin İşçimenler, Reşat Çelebi, İsmail Özerk, Sezai Akdağ, Selçuk Yaşar, Aydın Kaymak, Melih Yücel, Bedii Tuaç, Erol Özışıkçılar'ın yönetiminde görevler yapıp başkanlığa getirildi. 1940- 1970 yılları arasında basketbol, voleybol, atletizm, yüzme-sutopu, hentbol ve yelken branşlarında Türkiye şampiyonluklarında hep önder oldu. Uzun yıllar KSK Divan Başkanlığı yaptı. Bir zamanlar İzmir'in metalurji devi METAŞ'ın önemli yöneticilerinden biriydi.
Karşıyaka Belediyesi, İzmir'in örnek vefa adamı Tahir Türetken'in adını spor tesislerine vererek ölümsüzleştirmişti.
Törende birleştiricilik ve hoşgörü örnekleri yaşandı. KSK'nin farklı zamanlarında başkan ve yöneticilikler yapan, 1986-87 sezonunda basketbol takımının çifte kupa aldığı dönemde başkanlık yapan Türetken'in bu anlamlı gününde İzmir'deki diğer spor kulüplerinden ve AKP, CHP, MHP, DP, İşçi Partisi ve HEPAR'dan temsilcilerin hazır bulunarak örnek bir dayanışma sergilemesi bu yüce insanın ne kadar sevildiğinin göstergesiydi. Daha uzun ömürler ola Tahir Baba...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA