• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EŞEKLE TARTIŞMA ! HAKAN URGANCI

EŞEKLE TARTIŞMA !

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2016, 00:00

Ormanda eşekle tilki anlaşmazlığa düşmüşler. Eşek, renk körüymüş ve yediği otun kahverengi olduğunu söylüyormuş. Tilki de ısrarla 'O ot yeşil.' diyormuş. En sonunda kavga etmeye başlamış ve mahkemelik olmuşlar.
Eh, ormanda hakim kim?
Aslan. Ormanlar kıralı onları dinlemiş ve demiş ki:
- Tilki haklı. O ot yeşildir.
Tilki sevinip eşeğe dönmüş.
- Bak, gördün mü?
Aslan tilkiye demiş ki:
- Hemen sevinme. Cezayı sana verdim.
- Nasıl olur efendim? Hani ben haklıydım?
- Haklısın ama cezayı eşekle tartıştığın için verdim. Bir daha eşekle tartışma.
Çok severim bu öyküyü. Punduna getirdiğimde de bazılarına anlatır ve gülümserim.
Mesaj hızlı gider. Karşımdaki de 'Haa' der. Unutmayın ki haa, biz Türklerde bir aydınlanma sözcüğüdür.
Geçenlerde yine bir arkadaşım, benimle dinlerle ilgili bir tartışmaya girdi. Karşısında biraz bağnaz bir kafa varmış. Bilimsel ne söylese, 'Benim aklım ermez. Ben bu konuda yeni görüşlere kapalıyım.' diyormuş. Dedim ki, "Eşeklik etmiş.
Eşekle tartışma." Bunu söyleyince tamamen ona hak verdiğimi zannetti ve deizmle ilgili görüşlerini sıraladı. Bilimsel olmayan hiçbir görüşe asla saygı duymayacağını söyledi ve benden yine onay bekledi.
Dedim ki: "Eşekle tartışmam." 46 yaşımı doldurmak üzereyim. Gizemli olan hiçbir konuda hiçbirinizden daha bilgili değilim. Haddimi bilirim. Bu güne kadar ne mi öğrendim? Neye mi inanıyorum?
Anlatayaım.
Her dine inanana saygım var. İnançsıza saygım var. Onların dinine inanmıyorum.
Onların inançsızlığına da inanmıyorum ama onların inanma ya da inanmama hakkına inanıyorum. Yaradan bizi böyle çeşitli yaratmışsa bir bildiği vardır, bunu ben mi sorgulayacağım Allah aşkına? Bakın sorunun sonunda bile kimi andım?
Ben neye inanıyorum, biliyor musunuz?
Yaratılmışların en şereflisinin seçme hakkına inanıyorum. İnsanların hangi şekilde olursa olsun kendilerini iyi hissetme, mutlu olma hakkına inanıyorum. Buna inanmayanlara ise saygım yok.
Kendi fikrini ve yaşam biçimini bize dayatana tahammülüm yok. Kendi ilkel buluyor diye dini bayramları hakir görene saygı duyamam.
Şort giydi diye kadının ağzına tekme atana saygı duyamam.
Epilasyon reklamı yapanı kurşunlayana saygı duyamam.
İster bilimsel olsun ister inançlı, karşı görüşe hayat hakkı tanımayan herkes benim için bağnazdır. İşte bu tiplerle karşılaştığımı hissedersem... Eşekle tartışmam. Gereği neyse onu yaparım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA