• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güneyden selamlar HAKAN URGANCI

Güneyden selamlar

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.07.2017, 00:00

Cehennem sıcaklarında güneye inen tek enayi ben değilmişim. İnanın gece vakti esen rüzgarın hissettirdiği şey, surata tutulan fön makinesine benziyordu.
İlk gittiğimiz yer, Sarıgerme oldu.
Dalyan'a yarım saatlik mesafede olan Sarıgerme'de oteller haricinde görülecek özel bir yer yok sayılır. Bu bölgenin özelliği, Dalyan'a benzer coğrafyası. Otelin önünde upuzun bir kumsal ve mini bir ada olsa da hemen yanında, sazlıkların arasından nazlı bir şekilde kıvrılan, buz gibi dere yer alıyor.
Robinson Club, tam bir doğa ve spor oteli. Geniş arazisinde okçuluk, tenis, windsörf ve katamaran okulları var. Tesis, eski binasından kaybetse de muhteşem doğası ve peyzajıyla açığını fazlasıyla telafi ediyor.
Ağırlıklı olarak Almanca konuşulan otel, her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor.
Her şey dahil derken hemen hemen her şeyi kastettiğimi de ekleyeyim. Neredeyse dünya mutfağının belli başlı tüm ürünleri açık büfede size sunuluyor.

EGE'DE YILDIZ GİBİ PARLIYOR

Lezzetli ve doyurucu. Genellikle bu kalitedeki oteller her şey dahil çalışmazlar. Her şey dahil olanların yemeği de yenmeyecek kadar kötüdür. Bu anlamda otel Ege'de bir yıldız gibi parlıyor.
Gece eğlenceleri de yeterli geldi. Ancak en güzel eğlence, o devasa kumsalda gece denizle kum arasında yarışan yengeç sürülerini izlemek olsa gerek.
Robinson, spor ve dinlenme tatili için ideal ve sunduklarınıa göre fiyatı da makul.
Kötü yanı yok mu?
Var. Bir, kara sineklerin dişleri var. Resmen emmek yerine ısırıyorlar. İki, bir Alman iştiraki olsa da bizim için önemli olan özel temizlik muslukları klozette bulunmuyor.
Kardeşim ben bu saatten sonra mabadıma Almanca öğretemem. Yani gidecekseniz ıslak mendilleri hazırlayın!

KUMU AFRİKA'DAN GETİRİLMİŞ

İkinci durağımız Göcek oldu. D otellerini her zaman özel bulmuşumdur.
Burası da öyle. D Resort Göcek, marina içinde küçük ama lüks bir işletme.
Cibinlikli yatakları ve beyaz görüntüsüyle ferah ve romantik. Otel, küçük arazisinin dezavantajını marinanın aynı grubun elinde olmasıyla kolayca kapatıyor. Böylelikle marina ve içindeki tüm gezi alanları, restoranlar otelin imkanları haline geliyor.
Özel plaja golf araçlarıyla gidiliyor. Bu arada yolda Venedik tipi önünde kanalı ve tekneleri olan şık küçük evleri ve Günaydın gibi restoranları geçiyorsunuz.
Blue Point Beach, Afrika'dan özel olarak getirilmiş beyaz kumu ile Göcek'i Maldivlere çevirmiş, nefis! Ayrıca bu kum pudra benzeri yapısı ile ısınmıyor hep serin kalıyor. O cehennem sıcağında tabanınızın kumsalda nasıl yandığını hatırlatmak isterim.
Plajda bir suyun 12 lira olduğundan hareketle hesap yapın, yanılmayın. Plajın restoranı olan Breeze, geceleri balık ve meze sunuyor.

FİYATLAR EL YAKIYOR

Buna rağmen bence en güzel restoranı hemen yukarıdaki ahşap Q Lounge. Burada Uzakdoğu mutfağını deneyebilir, gece de barının tadını çıkarabilirsiniz.
Yine uyarayım, burada iki kişilik bir yemek fiyatına ortalamanın üstünde bir otelde gecelemek mümkün. Elbette resort fiyatı da oda kahvaltı el yakıyor. Burada iki gece kalmak yerine gemi ile Yunan adalarına gidebilirsiniz . Hem yurt dışına çıkmış olursunuz hem de yemeği içinde olur.
Tabii pahalı otellerde kalma alışkanlığı olanların böyle bir tercih yapma zorunluluğu yaşamadan ikisini de yapabildiklerini biliyoruz. İyi tatiller dostlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA