• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özgüven sorununu çözdük mü, iş tamam HÜROL DAĞDELEN

Özgüven sorununu çözdük mü, iş tamam

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2017, 00:00

Önce sosyal medyada çıktı görüntüleri, daha sonra televizyon kanalları haber kuşaklarında yer verdi.
Cizreli bir genç, ünlü bir İngiliz şarkıcıyla düet yapmıştı. Hem de canlı canlı...
İngiliz şarkıcı Anne Marie, sanatçı dostu Sean Paul ile seslendirdiği 'Rockabye' düetini, Cizreli bir vatandaşla Smule uygulamasından yaptı. Marie İngilizce, Cizreli Mehmet Ali Şahin ise Kürtçe seslendirdiği düetle, her iki ülkede vatandaşından beğeni topladı.İşin özü şu:
Smule adlı program herkese düet yapma imkanı sunuyor. Bu imkandan Cizreli Mehmet Ali Şahin de yararlanmış...
İzlerken müthiş keyif aldım.
Bunun yanı sıra, iyi derecede yabancı dil bilen gençler, yurt dışından arkadaşlıklar kuruyor, hatta evlenenler bile var.

Biraz daha geriye gidelim.
Yıllarca Avrupalı, sinemamızı Yılmaz Güney tarafından tanıdı, Türkiye'nin gerçekleriyle yüz yüze geldi ama bu alanda en büyük başarıyı ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan ülkemize yaşattı. Ceylan'ın yıllar önce "Üç Maymun" filmiyle Cannes Film Festivali'nde en büyük başarıyı yakalaması ve bunu art arda tekrarlaması, ülkemizin sanat camiasına büyük moral verdi, özgüven kazandırdı...
Müzikte Sertap Erener, Eurovison Şarkı Yarışması'nda birinci olunca gururumuz okşandı, "Biz Türkiye'yiz bize puan vermezler" önyargısı yıkıldı. Daha kaliteli müzik çalışmaları ortaya çıkmaya başladı.
Tarkan bu süreçte dünyanın sevgilisi oldu, Rusya'da en başarılı erkek sanatçı seçildi.
Sporda Türk Milli Takımı, Dünya ve Avrupa üçüncüsü oldu, Galatasaray ülkemize kulüpler bazında en büyük başarıları getirdi; UEFA ve Süper Kupa şampiyonu oldu.
Basketbolda ve voleybolda Avrupa Şampiyonlukları geldi. Tekvando gibi bireysel sporlarda kimse elimize su dökemedi. Orhan Pamuk edebiyatta, Aziz Sancar bilim alanında Nobel ödülünü kazandı.
Türkiye, daha bunun gibi birçok başarıda da adını tabelaya altın harflerle yazdırdı. Buraya kadar bir sorun yok ancak özgüven için en önemli kriteri unutuyoruz bu arada, süreklilik...

Özgüvenin temeli disipline dayanır.
Bugün dünya çapında başarılı ülkelerin temeli disiplinli hayattır.
Hayatın her alanında disiplin ve insana saygıyı amaç edinen toplumlar, özgüveni en yüksek insanlardan oluşmuştur. Bu durumda insan önce kendine sonra da yaşadığı topluma güvenir. Kendisine karşı bir dolap çevrildiğine inanmaz.

Bugün gazetemizin manşetinde okudunuz...
Dünyaca ünlü caz sanatçısı Della Miles ne diyor: "Sahip olduğunuz bu toprakların ve Türk insanının korunması ve kollanması için tanrıya dua ediyorum." Türk insanı için bundan daha güzel bir tanımlama yapılabilir mi?
Bizi dışarıdan gözleyen bir sanatçı, çıkarsız bir şekilde Türk insanı hakkında böyle güzel ve gurur verici konuşabiliyor.

Kendine özgüvenli bir toplum, Cizreli Mehmet Ali'nin yaptığı gibi cesur girişimlere gıpta eder. Tıpkı bugüne kadar hiç tanımadıkları bir Amerikalı şarkıcının güzel sözlerini hayranlıkla karşıladığı gibi...
Bu yüzden başarılı insanları, her ne suretle olursa olsun, desteklemek gerekiyor. Her alanda lider olmak ve dünyada söz sahibi olmak için bu adım gerekli...
İşte o zaman birbirimize daha çok güvenmeye başlarız. Özgüvenli bir toplum en büyük güçtür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA