• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Ah bu kadınlar!

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.04.2015, 00:00
Fıkra bu ya; günün birinde tanrı erkeği yaratmış ve yeryüzüne bırakmış. Dünyada tek başına yaşamını sürdüren erkek önceleri çok mutluymuş. Ama daha sonra tek başına sürdürdüğü bu yaşamdan canı sıkılmış. Böylece Tanrı'nın karşısına çıkmış.
- Benim canımın sıkıntısını giderecek, beni daha mutlu edecek, eğlenceli ve neşeli bir varlık istiyorum demiş.
Tanrı da erkeğin isteğini uygun görmüş ve yeryüzüne kadını yollamış. İlk günler erkeğin keyfi yerinde ve çok eğleniyormuş. Ancak bir süre sonra durumundan şikayetçi olarak huzura çıkmış.
- Yani ben, beni eğlendirecek, neşelendirecek ve zamanımı daha keyifli geçirtecek bir varlık istemiştim. Ama bu kadın benim her yaptığıma karışıyor. Sürekli bana akıl veriyor. Hiç susmuyor devamlı eleştiriyor. Hayatım zehir oldu, lütfen bu kadını geri al demiş.
Eh Tanrı da kabul etmiş ve kadını geri almış. Aradan bir süre geçmiş. Ve erkek tekrar Tanrı'nın huzuruna gelmiş.
- Tanrı'm, hani o dünyaya yollayıp da daha sonra geri aldığın kadın var ya işte o kadını arada bir yollasan olmaz mı? demiş.
Eşleri ile iletişim sorunu yaşayan erkekleri dinlediğimde aklıma sıklıkla bu fıkra gelir. Biz erkekler bir şeyi aydınlatmak veya bilgilendirmek için konuşuruz. Erkek arkadaşınız ile spor, politika veya herhangi bir bilimsel konuda konuşabilirsiniz. Bunu yaparken derin duygulardan bahsetmeniz gerekmez. Eğer bir sorunu çözemezseniz ve konuştuğunuz arkadaşınız da size "Sen bunun üstesinden gelebilirsin" der ise ve memnun olursunuz. O arkadaşınızın size güvendiğini ve saygı duyduğunu düşünürsünüz.
Ancak kadınlarda durum farklıdır. Karınız kendisi ile sizin aranızda bir bağ kurmak için konuşmak ister. Kadınlar için o konuşmanın içeriği değil ama o sıradaki duyguları daha önemlidir. Karınız sizinle bir sorunu paylaştığında sizden onu anlamanızı ve onun duygularını benimsediğinizi görmek ister. Sizinle bir sorunu paylaştığında "Sen bunu halledersin, üzülmen gerekmez" derseniz, bu yanıttan çok rahatsız olur. Anlaşılamadığını düşünerek üzülür ve kocasının duyarsızlığına öfkelenir.
Sonuç olarak kadınlar ile erkeklerin bakış açıları birbirinden çok farklıdır. Yani aslında kadınlar ayrı ve erkeklerde apayrıdır. Bu ayrılıkları eleştirerek veya baskı uygulayarak kimse kimseyi değiştiremez. Ancak farklılıkları bilerek ve yine bu farklılıkları kabulenerek eşiniz ile bir arada ve huzur içinde yaşayabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA