• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 13.05.2015, 00:00
Aldatma, yani evlilik dışı ilişkilere insanların tepkileri çok farklıdır. Herkes için geçerli tek bir kural yoktur. Kırk yılda bir cinayet ile sonuçlanabilir bu durumda da gazetelerin 3. sayfa haberlerine girer.
Laf aramızda boşanma da çok sık kalkışılan bir yol değildir. Genellikle aldattı diye eşten boşanılmıyor. Ama o kişiye bağlılığımız, arzumuz,s evgimiz ve isteğimiz bittiyse yani o kişi bizim için bir değer taşımıyorsa boşanılır. Ancak bazen de aileler ve herkes olayı duyar ve burnunu sokarsa dolduruşa gelerek boşanmalar olabiliyor. Kalben boşanmadan olan resmen boşanmalarda daha sonra beraberlik devam edebiliyor.
Aldatan erkeklerin yakalanması yani yakayı ele vermesi genellikle daha kolaydır. Birdenbire diyete, spora başlar. Giyim kuşamı değişir. Tuvalete girerken bile telefonunu yanına alır. Kadınların çoğunluğu kocalarını kısa sürede yakalarlar. Birçok zaman da bazı erkekler sanki yakalanmak istiyor gibi açık verirler. Adeta karısına kendisinin de talep gören bir erkek olduğunu göstermeye çalışır.
"Hiçbir kadın kocanızı sizin elinizden almaz ama kocanızı bıraktığınız yerden başka birisi alır götürür." Bir gazeteden okuduğum bu sözcükler çok doğrudur. Evliliklerde en büyük günah ilgisizliktir. Eğer ilgi bittiyse aldatma olayı her şeyin sonu olabilir. Yani aldatma sonu getirmez ama son geldiyse bahanesi olabilir.
Evli bir kadın aldattıysa ve eğer bilinçdışı olarak yakalanma arzusu içinde değilse yakalanması çok güçtür. Eğer bir erkek karısının kaçamağını yakalarsa ne olur? Erkek erkeğe ortamlarda söylenen "asarım, keserim, boşarım" beyanları çoğunlukla gerçekleşmez. Çoğunlukla çocuklarının hatırına eş affedilir.
Evliliklerde aldatma oranları nedir? Bu sorunun tam ve kesin bir yanıtını bilmek sanırım çok zordur. Çünkü bu konuda kimsenin açık ve dürüstçe doğruları anlatabileceğine inanılamaz.
İnsanların çoğunluğu evli erkeklerin daha çok aldattığına inanır. Elbette bence çok yanlış bir düşünce. Şüphesiz ki erkekler bu çapkınlığı Marslı veya Venüslü kadınlar ile yapmıyorlar. Yani doğrusu en azından çapkınlık yapan erkek kadar çapkınlık yapan kadın vardır. Bence sadece küçük bir fark var. Erkekler bir defa yapınca beş defa anlatır. Kadınlar ise beş defa yaptıktan sonra birini ya anlatır ya da anlatmaz. Bir tarihte gazetenin biri bu görüşümü manşetten haber yapmıştı. "Dr. Hüsnü Uçar evli kadınların daha çapkın olduğunu söylüyor" demişti. O günlerde Yeşiller Partisi'nin lokali olan Yeşil Evimiz vardı. Akşam oraya gittiğimizde bir bayan arkadaş lafla bana sataştı. "Hüsnü ne saçmalamışsın öyle" dedi. Ben de o bayan arkadaşın evli iken yaşamış olduğu bazı özel durumları- sırlarını biliyordum. Taşı gediğine koyacağım ya, o bayana "Eee doğru değil mi?" dedim. Bayan arkadaş da sağına soluna baktı ve "Yani doğru olmasına doğru da sen ne söylüyorsun herkesin bilmesi şart mı?" dedi.
Kişisel düşüncem bu konunun çok fazla abartıldığıdır. Aslında üzerinde durulması gereken konu aldatma değil ama eşimiz ile ilişkimizdir. Eşimiz ile ilişkimiz olumlu bir durumdaysa sağlam temellere oturduysa gerisi teferruattır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA