• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Sadece bir organ

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.10.2015, 00:00

Tarih boyunca insanlar erkek cinsel organı olan penise çok fazla önem vermiştir. Hatta birçok zaman, antik çağlardaki bereket tanrısı örneğinde olduğu gibi büyülü, sihirsel ve tanrısal bir anlam yüklenmiştir. Elbette bu tür ilkel inanışlar erkek egemen- feodal değer yargılarının etkisi ile olmuştur. Oysa kulak veya burun nasıl ki sadece birer organ ise aynı şekilde penis de sadece bir organdır. İşemeye ve cinsel ilişki kurmaya yarar. Bunun dışında aşırı anlam yüklenmesi çok yanlıştır. İnsanın çocukluktan yetişkinliğe doğru gelişme sürecinde bir organa ne kadar çok duygusal yük yüklenirse ileri de yetişkinlikte o organ ile ilgili psikosomatik rahatsızlıklara da o oranda daha fazla zemin hazırlanmış olur. Sonuç olarak günümüzde birçok erkekte bazen sertleşme bozukluğu ve erken boşalma ve bazen de çok daha başka şekilde cinsel- ruhsal sorunlara rastlayabiliyoruz.

Gazetelerin "Güzin Abla" okuyucu köşelerine en çok gelen sorulardan biri de penis boyutları ile ilgilidir. "Acaba penisim yeterince büyük mü?... Ya penisim küçükse" endişeleri özellikle ergenlik döneminde çok yaygındır. Çocukluk çağında ve ergenlikte, genç erkekler ellerinde olmadan kendi penislerini arkadaşlarıyla veya porno film oyuncularıyla kıyaslarlar. Eğer, diğerlerine oranla kendi penisi daha küçükse aşağılık kompleksi ve çok çeşitli endişelerin kapısı açılabilir. Dolayısıyla anne babalar erkek çocuklarına cinsel eğitim verirken bu konu hakkında doğru bilgileri verebilmelidir.

Cinselliğin fizyolojisi ve psikolojisi ile ilgili dünyadaki çok büyük araştırmacılardan olan Masters ve Johnson erkeklerde ortalama penis boyunun sertleşmiş durumda 14-18 cm arasında olduğunu belirtmiştir. Tabii ki bazen bu ölçülerin birkaç cm azı veya çoğu da normaldir. Bu konuda unutulmaması gereken en önemli nokta penisin boyu ile çocuk doğurtabilme veya kadının orgazm olması arasında bir ilişki yoktur.

Bir kadının cinsel ilişkiden zevk almasını belirleyen birçok etken vardır. Duygusal iletişim, tenin ve duyguların okşanması çok daha önemlidir. Penisin boyu bu listenin sonlarındadır. Sonuç olarak genç bir erkeğin penisim küçük diye aşağılık kompleksine girmesi çok yersiz bir endişedir.

Bazen de penis boyunu uzatacağı umudu ile internet üzerinden çeşitli ilaçlar satılabiliyor. Bilimsel olarak tamamen sahtekarlıktır. Tıp dünyasında özellikle penis büyütücü bir ilaç yoktur.

Oldukça ender de olsa bazen çok aşırı kilolu çocuklarda hormonal nedenlerle hipoplazık (küçük) penis durumları olabiliyor. Ergenlik döneminden önce oğlunuzda böylesi bir durumdan şüphelenirseniz hemen tedavi ettirebilirisiniz. Endokrinolog, ürolog veya çocuk hastalıkları uzmanına başvurabilirsiniz.

Genç erkeklerde ilk boşalma (döl gelmesi) çok önemlidir. Genellikle 11- 12 yaşlar ile 14- 15 yaşlar arasında gerçekleşen bu ilk boşalmanın gecikmesi o oğlan çocuğunun bunalım içine girmesine neden olabilir. Anne babalar bu konuda da uyanık olmalı ve gerektiğinde bir uzmana danışmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA