• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Bir diğer organ

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2015, 00:00

Kızlık zarı (hymen) kızlarda ilk cinsel birleşme oluncaya kadar varlığını sürdüren vajen girişindeki küçük bir zardır. Bazen cinsel birleşme olmadan da kaza ile veya parmağın girmesiyle yırtılabilir.

Böylece ilk cinsel birleşmede zarın yırtılması nedeniyle azıcık kanama olur. Yani cinsel birleşme sırasında kanama olması o genç kızın bakire olduğunun bir kanıtı sayılır. Ancak, bazen de hilal veya ince halka şeklinde olan zarlar da cinsel birleşme olsa da zar yırtılmaz veya kan gelmez. Sonuç olarak bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri de bazı genç kızların hilal ya da halka şeklinde zara sahip olabildiğidir. Yani böylesi genç kızlarda ilk cinsel birleşmelerinde aslında bakire oldukları halde kan gelmez.

Kızlık zarı birçok genç kızın korkulu rüyasıdır. Anne babalar veya genel olarak toplum tarafından verilen bir mesaj vardır. O da bir genç kızın en değerli hazinesinin bekareti olduğudur. Elbette öyle ya (?); Genç kızın aklı, zekası, azmi, karakteri, dürüstlüğü veya çalışkanlığının hiiiiiç önemi yoktur. Önemli olan bir tek şey vardır o da o zar parçası. Ne yazık ki aileler bu konuda kızlarının kafasına korku tohumları ekebilmek için son derece yaratıcı olabiliyorlar.

"Aman kızım öyle zıplama, yüksek yerden atlama maazallah ya bir şey olursa..." Bir şey olursa derken ya zarın yırtılırsa kastediliyor. Oysa bir organ üzerine ne kadar çok pimpiriklenilirse o organ ile ilgili sorunlar da o kadar çok olabilir. Birçok genç kızda bu korku vardır. Aman zara bir şey olmasın deniliyor. Oysa anne babalar kızlarına erken cinsel ilişki konusunda ne kadar çok uyarıda bulunurlarsa farkında olmadan kızlarını cinsel ilişkiye o kadar itmiş olurlar.

Laf aramızda genç kızların da bir çoğu ergenlik döneminde az veya çok bazı cinsel deneyimlerde bulunabiliyorlar. Ancak bazı genç kızlarda kızlık zarı ile ilgili aşırı bir korku olabiliyor. Bu aşırı korku nedeniyle bazen evlendikten sonra bile cinsel birleşme korkusu olabiliyor.

SAHTEKARLIĞA İTİLİYORLAR

Kızlık zarı konusunda kişisel düşüncem şudur. Genç kızların kızlık zarı sadece o genç kızı ilgilendirmelidir. Elbette bir genç kızın en değerli hazinesi zar değildir. Kızlık zarı, alt tarafı sadece bir zardır. Abartmaya hiç de gerek yoktur. Ancak her ne kadar benim kişisel düşüncelerim böyle olsa da birçok kişi zar konusunda farklı görüşlere sahip olabiliyor.

Karşı çıktığım bir davranış da zar tamir ettirme konusudur. Varsayalım ki bir genç kız isteyerek veya istemeyerek bir birleşmede bulundu ve zar yırtıldı. Genç kız ve ailesi evlenecek her erkeğin illa da zarkolik olduğunu varsayarak arayışa girebiliyorlar. Bir kadın hastalıkları uzmanına zar tamir ettirilebiliyor. Ancak bu sahtekarlıktır. Çaresizlikle bu talepte bulunan genç kız ve aile suçludur. İyi niyetle de olsa böylesi bir uygulamaya ortak olan doktor da suçludur. Genç kızın sahtekarlığına alet olmuş oluyor.

Ancak böylesi sahtekarlığa kalkışan kızları mı(?) yoksa genç kızları böylesi sahtekarlıklara iten insanları mı suçlayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA