• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Hızlı şoförler

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2016, 00:00

Hafta sonları Urla- Güzelbahçe tarafından İzmir'e doğru trafik oldukça yoğun oluyor. Genellikle araçlar ardarda ve dur kalk ilerliyorlar. Bu arada yolun karşısı yani sol tarafta bazen araç geçse de genellikle yol boş oluyor. İşte tam bu sırada, örneğin siz yolda beklerken en sol taraftan bir araba herkesi yanlış bir şekilde, karşı şerit içinde sollayarak hızla yola devam ediyor. Bir süre gittikten sonra karşıdan araç gelince sıra halinde dur kalk ilerleyen araçların arasına giriyor.

Evet, sizler konvoy halinde dur kalk ilerleyen, kurallara uyan aptallarsınız(?)Ama o adam sizlerden farklı. O sizlerden daha akıllı, zeki ve becerikli. Sizler, kurallara uyan sıradan insanlar, hepiniz salaksınız.

Bu şekilde İzmir'e 2-3 saatte ancak gidebilirsiniz. Ama genellikle 34 plakalı olan adamımız sizler gibi değil. İşte görüyorsunuz bir çırpıda hepinizi geçiverdi.

Ayrıca 2-3 şeritli yollarda da yolun sonu ona aittir. Çok hızlı bir şekilde yolun solundan gider. Önündekilere sürekli sellektör yapar. "Çabuk sol şeritten çekilin, bu şerit bana babamdan kaldı" der gibidir. Bu olayı bir psikiyatrist olarak ele alacak olursak lafa bir fıkra ile başlamamız daha uygun olur.

Adamın biri akıl hastanesinin duvarının önünde durmuş ve içerideki bir hastaya "hey siz içeridekiler kaç kişisiniz" demiş. İçerideki akıl hastası da "Bırak biz içeridekileri siz dışarıdakiler kaç kişisiniz" demiş.

40 senedir bu işin içinde olan bir psikiyatrist olarak bu lafa ben de katılıyorum. Kesinlikle dışarıdakiler daha fazla.

Ve bunların da büyük bir çoğunluğu sanki normalmiş gibi trafikte araç kullanıyorlar. Ama, tabii ki normalmiş gibi kullanamıyorlar.

Örneğin herkes sabırla konvoy içinde giderken o uygunsuz sollamalar ile gitmelidir. Kah sağ ve kah sol slalomlar ile trafikte kendisini belli etmelidir. Muhtemelen ruhsal veya cinsel bir sorunu vardır. Kendini yatakta kanıtlayamayanlar yolda kanıtlamaya çalışıyorlar diyebilir miyiz? Kişinin cinsel bir sorunu olabilir.

Örneğin sertleşme sorunu çok yaygındır.

Veya çocukluğunda eşcinsel bir deneyim yaşamış olabilir. Belki de bir şekilde gizli eşcinsel eğilimi vardır. Kendisine olan güveni yetersizdir.

Aşağılık kompleksi olan birisi araçları solladığı zaman bir yerde kendisini kanıtlamış oluyor.

Yani böylesine slalom yaparak veya uygunsuz sollamalar ile giderken bir yerde kendilerini ilan etmiş oluyorlar. Genel sayıları hiç de az değildir. Eh fıkradaki gibi dışarıdakiler daha fazla. Bunca senedir araç kullanırım hiçbir şekilde anormal sollama yapanlara veya slalom gidenlere küfür etmedim.

Eh bir psikiyatrist olarak hastalarıma küfretmek zaten doğru olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA