• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

ÇOCUK İSTİSMARI 1

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2016, 00:00
Çocuk cinsel istismarı son zamanlarda güncel bir sorun olmuştur. Aslında çocuk cinsel istismarı eskiden beri rastlanan ve daima artmakta olan bir sorundur.
Neden artmaktadır veya artacaktır?
Genel tıp ile ilgili bir örnek verirsek;
Nasıl ki bir hastayı izlerken tansiyonu çok düşüyorsa, kalp ritmi bozuksa veya ateşi çok yükseliyorsa, bu belirtilere dayanarak hastanın durumu kötüye gidiyor denilir. İşte aynen bu şekilde ülkemizde de hırsızlık ve gasp olayları artıyorsa, sokağa atılan, dilendirilen, uyuşturucu kurbanı çocukların sayısı fazlalaşıyorsa, kadın cinayetleri veya çocuk cinsel istismarı bir önceki bir önceki seneye göre giderek çoğalıyorsa ülkemizin durumunun kötüye gittiğini iddia edebiliriz. Ancak çocuk cinsel istismarı olayı bir buzdağı gibidir.
Görülen, bilinen yani yakalananlar buzdağının üstü ama görülmeyen bilinmeyen ve üzeri örtülenler buzdağının bütünüdür, çok daha fazladır.

KANDIRMA YOLUYLA

Çocuklara cinsel istismarı kimler yapar? Bazı insanların zannettiği gibi bu kişiler saçı sakalı birbirine karışmış, pis ve pejmürde kılıklı serseriler değildir. Çocuğun kaçırılarak zor ile taciz ve tecavüzü oldukça enderdir. Bu uygunsuz davranışı yapanlar genellikle çocuk ve ailenin yakınında olan yani olmayan kişilerdir.
Genellikle çocuğun kandırılarak ikna edilmesi söz konusudur.
Zor kullanmadan yapıldığı için devamı tekrarı da olabilir. Bu tür sapkınlıkları yapanların ruhsal durumlarında da haliyle çeşitli sorunlar bulunabilmektedir. En basitinden kişinin kendisi de bir taciz tecavüz kurbanı olabilir.

DOĞRU BİR EĞİTİM

Çocuklarımızın başına böylesi üzücü bir olay gelmemesi için ne yapmalıyız?Aslında yapmamız gereken tek şey vardır. O da doğru cinsel eğitimdir. Çocuklarımıza cinsellik ile ilgili her şeyi ama her şeyi tüm detayları ile öğretmeliyiz. Unutmayalım ki, çocukları cinsel konularda bilgisiz bırakmak onları hiçbir şeyden korumaz. Tam tersine tehlikelere daha açık olurlar. Çocuklar genel olarak meraklıdırlar. Her şeyi öğrenmeye çalışırlar. "Bu ne, neden, nasıl oluyor" ve benzeri soruları her konuda sorarlar.
Tabii ki cinsel konularda da meraklı olup çeşit çeşit sorular sorulabilir.
Eğer ki bir çocuk cinsel konuda bir soru soruyorsa o sorunun doğru yanıtını mutlaka almalıdır.
Eğer almazsa size bir daha soru sormaz. Ama o soruların yanıtlarını başkalarında arayabilir. Tabii ki cinsel konularda ilk önce öğretmenlerin ve biz anne babaların eğitilmesi gereklidir.
Günümüzde gazete ve televizyonlarda cinsellik bir sömürü aracı olarak çok yaygındır.
Ancak doğru bir cinsel eğitim söz konusu değildir. Çocuk Cinsel Eğitimi isimli kitabımda bu ve benzeri konuları detayları ile ele aldım, unutmayalım ki biz öğrenmeden onlara öğretemeyiz.
(Devamı haftaya)
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA