• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

ÇOOOOOOK AKILLICA TELEFONLAR

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2016, 00:00
Ne kadar mutluluk verici bir olay... Hem telefonlarımız akıllandı hem de 4.5 G'ye geçtik.
Sanırım insanların çoğu akıllı telefon kullandığı zaman kendisinin de akıllanacağını zannediyordur. Peki oluyor mu? Yani sizler çevrenizde dahi gibi çok akıllı telefon kullandığı için aklı artan bir insan gördünüz mü?
Mesela diyelim; 5 tane genç kız Kordon'da yürümeye çıkmış durumda.
Kordon'da dolaşırken en az 4'ü ellerindeki cep telefonları ile ile mesaj yazmaktadır.
"Kordon'dayız... Ayy bir eğlendik çok eğlenceli" diye diğer arkadaşlarına yazıyorlar. Tabii ki mesaj yazmaktan birbirleri ile konuşmaya fırsat bulamıyorlar.
Elbette aralarındaki iletişim sıfır. Güya Kordon'da beraberce yürüyüş yapıyorlar.
4.5 G ile ilgili reklamlardaki insanların mutlu ve eğlenceli durumlarını seyredince bende mutlu oluyorum. İyi ki 4.5 G 'ye geçtik. Maazallah ya 4.45 veya 4.32 olsaydık. Hepimiz için hayat ne kadar zor olurdu. Şükür halimize 4.5 G olabildik.
Yani esprisi bir tarafa 4.5 G'nin ne olduğunu tam olarak bilen kaç kişi var?Yazılanlara bakılırsa hayatımız değişecekmiş.
Bu yazıyı okuyan okuyucuları bilemem tabii ama laf aramızda benim hayatım hiç değişmedi. Yani söylendiğine göre internette daha hızlı olacakmışısız.
Eh eğri oturup doğru konuşalım.
Genellikle internete ne için giriyorsunuz.
Facebook, whatsapp ve benzeri mesajlaşmalar için.
Yani aranızda bilimsel bir araştırma için internete giren kaç kişi var?
Madem ki esas amaç internet ile sosyal paylaşım siteleriyle dedikodusal iletişim, o zaman çok çok hızlı olsak ne olur biraz daha az hızlı olsak ne olur.
Gerçekte, yalnızlık içinde bunalan insanların en büyük çaresi bu sosyal paylaşım siteleri oluyor. Bu çözüm tabii ki çok yanlıştır. Elbette en doğrusu insanların bireysel yalnızlıklarını başka insanlarla sohbet ederek, tavla oynayarak giderebilmesidir.
Ama ne yazık ki insanların çoğunluğu kapı komşusuna selam verme özürü içinde evine kapanıp internet ile sosyal paylaşım siteleri üzerinden tatmin olmaya çalışıyorlar.
Veya Kordon'daki bir pastanede otururken sosyal paylaşım sitelerinde mesajlaşıyorlar. Tabii ki böylesine akıllıca davranışlar için dahilik düzeyinde çoook akıllı telefonlar gereklidir.
Bu kadar çok akıllıca davranan insanların sayısının hızla arttığını görünce, ben de bir psikiyatrist olarak endişe duyuyorum.
Sanırım ülkemizde psikiyatrist sayısının da biraz daha artması gerekiyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA