• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Dizilerdeki ‘bağıran’ kadınlar

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.02.2017, 00:00

Türk dizilerinde kadınlar ile erkekler arasındaki kavga sahneleri genellikle çok yanlış kurgulanıyor. Amerikan dizilerinde de kadın erkek kavgası oluyor. Amerika'daki genel yaşam tarzına uygun olarak kadın ile erkek tartışıp kavga edebiliyorlar.
Böylesi bir tartışma da erkekler kadınlara söylenebildiği gibi kadınlar da erkeklere bağırarak öfke gösterisinde bulunabiliyorlar.
Yani Amerika'da bir kadın, çok öfkelendiğinde erkeğe kızgın bir şekilde söylenerek tehdit edebiliyor.
O erkek de en fazla aynı şekilde bağırıp çağırabilir. Ama bizim ülkemizde, bu durumun farklı olduğunu herkes bilir.

3. SAYFALARA BAKIN

Bizim ülkemizde gerçek güncel yaşamda bir sorun olduğunda erkek bağırarak öfkeyle karısına hakaret edebilir. Eğer kadın da aynı Amerikan filmlerindeki gibi erkeğe bağırıp çağırırsa suratına yumruğu yer. Bu durumun tamamen böyle olduğunun en büyük kanıtı gazetelerin 3. sayfa haberleridir.
Ülkemizdeki dizilerde kadınlar ile erkekler arasındaki kavga sahneleri de gerçeklere hiç ama hiç uygun değil. Kadın haklı veya haksız da olsa bir şekilde erkeğe öfkelenebiliyor. O öfke ile 5-10 dakika, işaret parmağını erkeğin yüzüne sallayarak, yüksek sesle hakaret ve tehditlerde bulunabiliyor.
Tabii ki bu filmlerdeki erkek de ne kadar sinirlenirse sinirlensin kadının karşısında taş gibi duruyor. Kadın bağırıp çağırıp her şeyi söyledikten sonra arkasını dönüp gidiyor. Erkek de sinir içinde morarıp oturuyor.

ÖRNEK ALMAYIN

Bu dizileri seyreden tüm insanlara sormak istiyorum. Allah aşkına siz bizim ülkemizde gerçek yaşamda hiç böyle bir duruma şahit oldunuz mu? Tabii ki olamaz, olması da mümkün değildir.
Gerçek yaşamda kadınların böylesine öfke ile bağırmalarının karşılığı tokat veya yumruktur.
"Beni tahrik edip öfkelendirdi" diyerek kadına dayak atmak çok yaygın bir eğilimdir. Herkesin bildiği gibi ülkemiz erkeklerinin en yaygın ortak özelliği kadınlara karşı kolay tahrik olup öfkelenebilmeleridir.
Peki, benim burada ele aldığım çarpıklığı bu filmleri yapanlar hiç mi bilmiyorlar. Elbette bilmemeleri mümkün değil ama diyelimki bilmiyorlar. Eh bu durumda da onlara yönelik daha fazla bir eleştiri gereksizdir.
Eleştirilerimiz bu şekilde uymayan kavga sahneleriyle dolu dizileri seyreden ve örnek alan kadınlardır. Yani dizilerdeki bu kavga sahnelerindeki gibi kocalarına öfkeyle bağırp çağırmaya kalkışabiliyorlar. Sonuç olarak bu yazı ile kadınlara yönelik bütün şiddet olaylarını ve altında yatan sosyokültürel ve psikolojik nedenleri ele almayı hedeflemedim.
Sadece özel bir çarpıklığa, yanlışlığa parmak basmak istedim.
Acaba ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarından mağdur olan kadınlar bu Türk dizilerinden etkilenmiş olabilirler mi? Dayak yiyen kadınların bazıları bu flimlerdeki kadın davranışlarını örnek alarak erkekleri tahrik etmiş olabilirler mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA