• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

HIZLI ŞOFÖRLER

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2017, 00:00

Diyelim ki arabanız ile yolda gidiyorsunuz. Işıklara geldiniz ve kırmızı yandı. Tabii ki duruyorsunuz. Derken yeşil yandı ve hareket ediyorsunuz.
Ama 200- 300 m. ilerde yine ışıklar var ve görüyorsunuz kırmızı yanıyor. Yani hareket ettikten biraz sonra normal olarak yine duracaksınız. Birinci ve ikinci vites yapacaksınız üç yapamadan yavaşlayıp bekleyeceksiniz. İşte bu arada ikinci ışıklara gidinceye kadar bazı insanlar sanki araba yarışındaymış gibi çok büyük bir sürat ile hareket ediyorlar.
Olabildiğince hızlı giderek 1-2 araç sollamak en büyük başarı.
Son sürat gidip kırmızı ışığa 30 m. kala frene basıyorlar.

HERKESTEN HIZLI

Şimdi sorumuz şu; Neden bir insan kısa bir süre sonra, fren yapmak zorunda olduğunu bile bile o kısa mesafede çok hızlı gitmeye çalışır. Normal olarak o kısa mesafede sürat yapmanın hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz.
Örneğin sabah sahil bulvarında arabanızla giderken çılgınca slalom yaparak gitseniz bile en fazla 8- 10 araç öne geçmiş olabilirsiniz.
Sonuç olarak bu şekilde araç kullanmaya salaklık demek hiç de yanlış olmaz. Ancak bir insanda böylesine salakça davranışlara sebep olan psikoloji ne olabilir.
Kırmızı ışık yeşile döner dönmez herkes arabasını daha henüz hareket ettirirken o herkesten hızlı hareket edip herkese fark atmıştır. Böylece, adeta herkese "Gördünüz değil mi, ben herkesten daha hızlıyım, herkese bastım"der gibidir. Son 30 metreye kadar hızlı gitmiştir.Tabii ki son 30 metrede fren köklenir.
Ama ne olursa olsun kendisinin hızlı, becerikli ve üstün olduğunu kanıtlamıştır. Yani egosu tatmin olmuştur. Ancak bu ego biraz arızalıdır. Yani sık sık tatmin edilmelidir.

ÜSTÜNLÜK HİSSİ

Eğer ki bir kişi hayatta geldiği nokta itibarıyle yani başarabildikleri bakımından kendisini yetersiz görüyorsa ortada ciddi bir ruhsal sorun vardır. Bu insan aslında kendisini başarısız ve beceriksiz hissediyordur.
Yani muhtemelen bir aşağılık kompleksi vardır. Ve böylece süratli araç kullanarak, adeta hissettiği bu olumsuz duyguyu yadsır. Bir anlığına da olsa herkesten üstün olabilmiştir. Tabii ki bu doyum kısa süreliğinedir.

ONLARA KIZMAYIN

Sonuç olarak trafikte yolculuk yaparken zaman zaman böylesine aşırı süratli gidenlere rastlarsanız sakın kızıp küfretmeyin.
Çünkü onlar aşaığılık kompleksi gibi ruhsal sorunlarından fazla süratli giderek kurtulabileceğini zannederlerdir.
Yani farkında olmadan çevresine ruhsal bakımdan sorunlu olduğunu ilan ediyordur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA