• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2017, 00:00

08 OCAK 1977

DÜNYA

İRAN-ABD ARASINDA SÜRTÜŞME


İngiltere'de yayınlanan The Daily Telegraph gazetesine göre, ABD ile İran arasında, 500 milyon dolara mal olacağı hesaplanan bir haber alma projesi yüzünden ciddi uzlaşmazlık çıktı ve bazı Amerikalı yetkililer İran'a yapılan silah satışlarının durdurulması için baskıya başladılar. Gizli adı "İbex" olan ve İran-Sovyet sınırında son derece hassas ve etkili bir haber toplama sisteminin kurulmasını öngören anlaşma, bundan iki yıl önce imzalanmıştı.

İZMİR

BELEDİYE SARAYININ EN ÜST KATI "KAFETERYA" OLACAK

Konak Meydanı'nda uzun yıllardan beri bir iskelet yığını halinde duran Belediye Sarayı'nın en üst katının Kafeterya olarak hemen hizmete açılması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı İhsan Alyanak, binayı tümüyle tamamlamak için maddi güçlerinin yeterli olmadığını belirtti, bu nedenle önce irat getirebilecek bir kısmın faaliyete geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Kafeteryadan sağlanacak gelir ile diğer katlar tamamlanacak ve hizmete açılacak.

SPOR

COMANEÇİ YILIN BAYAN SPORCUSU SEÇİLDİ

Associated Press ajansı, Montreal Olimpiyatlarında gönülleri fetheden Rumen Cimnastikçi Nadia Comaneçi'yi "Yılın bayan sporcusu" seçti. Montreal'de üç altın madalya kazanan ve Asimetrik Paralelde 10 üzerinden 10 puan alarak hiçbir cimnastikçinin elde edemediği bir başarıya ulaşan Comaneçi, ajansın anketinde 605 oydan 342'sini topladı. Artistik patinajda altın madalya kazanan Amerikalı Dorothy Hamill ikinci, Tenis yıldızı Chris Evert ise üçüncü oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA