• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2017, 00:00

12 OCAK 1977

DÜNYA

FİDEL CASTRO DÜŞMANI LİDER ABD'DE ÖLDÜRÜLDÜ


Miami polisi, Juan Jose Peruyero adında Castro aleyhtarı Kübalı bir liderin kimliği bilinmeyen kişilerce vurularak öldürüldüğünü bildirdi. 47 yaşında olan Peruyero'nun, Fidel Castro yönetimini devirmek için 1961 yılında Küba'ya düzenlenen saldırı harekatında önemli rol oynadığı ve Castro aleyhtarı "2506. manga" adıyla bilinen örgütün şefliğini yaptığı açıklanırken, bu cinayetin Miami'de oturan Kübalılar arasında yeni şiddet olaylarını başlatacağına değiniliyor.

İZMİR

HOLLANDA'DA TÜRK USULÜ CİNAYET


Hollanda'nın Rotterdam kentinde birbirini seven iki gencin ailesi başlık parası yüzünden anlaşamayınca iki kişi öldü, dört kişi yaralandı. Rotterdam Teknik Okulu son sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Mithat Vural, 17 yaşındaki Fidan Yiğit'i kaçırdı. Yiğit, yaşı küçük olduğu gerekçesiyle ailesine teslim edildikten sonra başlık parası pazarlığı başladı. Yiğit ailesi parayı az bulup, taraflar bir türlü anlaşamayınca olanlar oldu ve silahlar devreye girdi.

SPOR

AYDINSPOR ANTRENÖRÜGÜRHAN İSTİFA ETTİ


Aydınspor'da muhalif grubun istediği oldu, antrenör Erdoğan Gürhan istifa etti. Önceki günkü çalışmaya gelmeyen Gürhan dün Cevat Aldemir'i ziyaret etti ve Aydınspor'da bundan böyle yararlı olmasının imkansız hale geldiğini belirterek istifasını sundu. Cevat Aldemir, Gürhan'ın istifasının kabul edildiğini açıklarken, alınan kötü sonuçlardan bir grubun Gürhan'ı sorumlu tuttuğunu ve antrenörlerinin baskılara tahammül edemediğini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA