• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2017, 00:00

İdi Amin, iktidarının 6. yılını kutluyor

1971 yılının Ocak ayında, Afrika ülkelerinden biri olan Uganda'nın başkenti Kampala'da İdi Amin Dada adlı biri iktidarı ele geçirdi. Bugün Mareşal rütbesine yükselen İdi Amin, 15 Ocak tarihinde diktatörlüğünün 6. yılını kutladı. Düzenlenen kutlama törenlerine askerlerden polis ve itfaiyecilere kadar bütün resmi görevliler katıldı. İlk kez sade bir kıyafet giyen İdi Amin, tam-tam'ların müziğine uyarak halkla birlikte dans etti.

Mao'cular yürüdü, esnaf kepenk indirdi

İZMİR'DE çoğunluğunu Mao'cuların oluşturduğu çeşitli sol gruplar dün bir gösteri yürüyüşü yaptı. Değişik görüşlerdeki sol grupların dün ilk kez birlikte yaptıkları yürüyüş sabah Konak'ta solculara yönelik kanlı saldırı nedeniyle gerilimli bir havada başladı. Yürüyüş için polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Yaralıların tedavi edilmekte olduğu Devlet Hastanesi'ne göstericilerin yönelmelerini önlemek için Gümrük kavşağı panzerlerle kapatıldı.

11 kişiye kırmızı kart gösterdi

İLK KEZ bir milli maç yöneten Uruguaylı Hector Rodriguez, Uruguay- Ekvator özel maçında kararlarına itiraz eden Ekvatorlu futbolcuların tümünü sahadan atarak karşılaşmayı tatil etti. Kıyamet, hakemin Ekvator kalecisi Delgado'yu sahadan atması üzerine koptu. Ekvatorlular karara itiraz ederken öfkelenen hakem, kırmızı kartını çıkarıp karşısına gelen her futbolcuya birer birer gösterdi ve koşarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA