• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2017, 00:00

19 ŞUBAT 1977

DÜNYA

HİNDİSTAN'DA BAYAN GANDİ GÜÇ DURUMDA

Hindistan'da Başbakan İndira Gandi hükümeti aleyhindeki akım hızla gelişirken, yıllardır Gandi hükümetini destekleyen Moskova yanlısı Komünist Partisi de iktidara cephe aldı. Komünist Partisi'nin bu konudaki bildirisi şöyle: "Hindistan Besin Maddeleri ve Tarım Bakanı Sahcivan Ram'ın hem kongre partisi hem de hükümetten istifası gelecekteki olaylara ışık tutacak çok önemli bir gelişmedir. Olağanüstü hal uygulaması baskıcı hale gelmiştir."

İZMİR

EGE ÜNİVERSİTESİ'NE SABOTAJ

Ege Üniversitesi Rektörlüğü yanındaki Radyo İzotop Araştırma Merkezi'ne önceki gece sabotaj yapıldı. Merkezin duvarına geceden yerleştirilen tahrip kalıbı, Bornova'nın her yerinden duyulan müthiş bir patlama ile duvar büyük bir delik açtı. Patlamadan sonra bütün çevreyi kontrol altına alan polis, suçluyu yakalayamadı. Üniversite yetkilileri, Araştırma Merkezi'nin 80 milyon lirayı aşan araçlarla dolu olduğu ve patlayıcı maddeler de bulunduğunu söyledi.

SPOR

GÖZTEPE ZORU BAŞARDI: 6-2

Mersin'deki 2-0'lık mağlubiyetten sonra Göztepe için Türkiye Kupası'nda çeyrek finalist olmak çok zordu, fakat sarı-kırmızılı takım Alsancak'ta zoru başardı. 120 dakikalık nefesleri kesen mücadeleden sonra, Mersin İdmanyurdu'nu penaltılarla 6-2 yenip çeyrek finale yükseldi. Mersin'in ilk maçtaki 2-0'lık sonucun arkasına saklanarak ısrarla defansif oynaması, tura şartlanan sarı-kırmızılı futbolculara büyük avantaj sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA