• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
MEHMET EŞME

Patates püreli köfte

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2017, 00:00

MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber
Pulbiber
Kimyon
1 adet yumurta
Püre için malzemeler;
3 tane orta boy patates
100 gram margarin
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz

SOS İÇİN;

1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası

YAPILIŞI: İlk olarak patatesleri soyup bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Onlar haşlanırken Köftenin tüm malzemelerini derin bir kapta yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çay bardağından alt kısmı kadar çanaklar yapın.
Yağladığınız borcama dizin, 190 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bu sırada haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezin. Margarini katıp sıcak patateslerin içinde eritin. Margarin eriyip patateslere bütünleştikten sonra sütü kaşar peynirini tuzu katıp karıştırın.
Hafif kızaran köfte çanaklarını fırından çıkarıp bir kaşık yardımıyla içine püresi harçtan koyun. Sosu için salçayı 1 su bardağı kaynamış suyla inceltin. Köfteler üstüne denk getirmeden sosu dağıtın.
Tekrar fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin.


SİZİN TARİFLERİNİZ...
Çikolata soslu pipet pasta (Simge Güler)

MALZEMELER

2 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

ÇİKOLATA SOSU İÇİN MALZEMELER

1 paket hazır çikolata sosu ve arkasındaki pişirme miktarı kadar süt
Ayrıca yarım bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker

KREMASI İÇİN

1 su bardağı krema 200 ml veya süt
1 paket kremşanti
Yarım çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI: Kapta yumurta ve toz şekeri alıp çırpın. Sıvıyağı yavaş yavaş ile edin. Daha sonra sütü, kabartma tozunu, unu ilave edin.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 derece fırında pişirin. Çikolata sosu için arkasındaki pişirme önerisine göre hazırlayın. Kaynayan çikolata sosundan 1,5 su bardağı kadar alın, tencerede kalan çikolata sosunun üzerine sütü ve şekeri karıştırarak kaynatın ve ılıması için kenarda bekletin. Soğuyan kekin üzerini pipet ile delikler açın, kekin üzerine çikolata sosunu dökün. Kreması için kremşantiyi katılaşana kadar çırpın, damla çikolatayı ilave edin. Pastanın üzerine kremayı sürün, soğuyan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirin. Süsleyip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA