• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HALUK GÜNEY

Bizim tek derdimiz stat!

haluk.güney@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2017, 00:00

Karşıyakalıların sesine kulak verdik, "stadımızı isteriz" dedik, suçlu olduk. Proje daha ilk ortaya atıldığında Karşıyaka Yalı Stadı için, "Oraya çadır kurarım, Yalı'ya o stadı yaptırmam" diyenler, şimdi "imar planı düzenlemesini ben reddetmedim, çekincelerimi söyledim" diyor. Stadın siyaset malzemesi yapıldığını söyleyenler, ardından kurdukları cümlede yerel seçimde alacakları "oy oranlarından" sözediyor.
Şimdi kim siyaset yapıyor, taraftara kulak verip, "Bırakın İzmir yeni statlara kavuşsun" diyen mi, yoksa "Ben yapmıyorsam, o da yapmasın" zihniyetiyle yapılacak olan stadı, sürekli yokuşa süren mi?
Sen önce; "O stadı oraya yaptırmam" diyeceksin. Arazideki 2 bin 770 metrekarelik mülkiyet hakkını öne sürüp dava açacaksın. Sonra; kamuoyu tepkisini görünce, o mülkiyeti belediye meclisinde oy birliğiyle alınan kararla" stat için devredeceksin. Sonuç; 3 yıllık gecikme...
Karşıyakalıların stat konusundaki ısrarını görünce, "Bu konuda nötr davranıyorum" deyip, tribüne oynayacaksın, ardından bakanlığın imar düzenlemesi talebini "düzeltilmesi mümkün olmayan taleplerle" geri gönderip, "çekincelerimi dile getirdim, ne var bunda" diyeceksin. Nevar biliyor musunuz; "En az 1 yıllık daha gecikme..."

KİMSEDEN ÇEKİNMEYİZ

Şimdi diyorlar ki; "Karşıyaka Belediyesi, Şehircilik Bakanlığı'nın imar değişikliği talebine Kasım 2016'da çekincelerini dile getirerek olumsuz yanıt verdi, Yeni Asır neden bunu şimdi yazıyor..." Bunu söyleyenler, bakanlığın Karşıyaka Belediyesi'nin isteklerini plancıya 2017 Mart'ında gönderdiğini bilmiyor. Haberimizin zamanlamasını "manidar" bulanlara diyorum ki, eğer o yazı elimize daha önce geçseydi, daha önce de yazardık.
Kimseden "çekincemiz" yok.
Ortada bir seçim mi var ki; yazdığımız habere "siyasi hamle" diye bakılıyor. Yoksa bunu söyleyenler mi, her yaptığı işi "siyasi yatırım" olarak görüyor?
Bizim tek derdimiz KSK'nin geleceğini kurtaracak bir stada, Karşıyakalıların keyifle maç izleyecekleri futbol mabedine kavuşması. O nedenle soruyoruz; itirazlar, "çadır kurma" söylemleri ve dava süreçlerinin ardından, "biz artık stat konusunda nötrüz" ifadesini, Karşıyakalılar, "engellemeler aşıldı" diye yorumlarken, ne değişti de "çekinceler" yine ortaya atıldı. Proje aynı proje... O halde çekinceler niye?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA