• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Efsane Kaf-Kaf’ı özlemle anıyoruz ERKİN USMAN

Efsane Kaf-Kaf’ı özlemle anıyoruz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2015, 00:00
Uzak tarihler okunarak ve araştırılarak, yakın tarihler ise yaşanarak anlatılır.

Erol Özışıkçılar (Gazcı Erol); Kaf Sin Kaf'a futbolcu, genel kaptanlık ve başkanlık yapmış, bileği de yüreği de kuvvetli bir Karşıyakalı!

Bu olup bitenlerin canlı tanığı Ekrem Güçsav anlatıyor:

"1979-1980 sezonu üçlü averajla küme düştük, kulüp sahipsiz kaldı. İşte bu Erol Özışıkçılar, ligler birleşince Pertev Molay ile beraber yüzde yüz cebinden katkı vererek, kulübü ayakta tuttu. İşte bu arada 16 Mayıs 1981 tarihinde dünya tarihine geçen 80.000 kişilik Karşıyaka-Göztepe maçı berabere bitince yine averajla Süper Lig'i kaybettik.

1981-1982 sezonunda yine büyük paralar harcayarak yine averajla Antalyaspor'a şampiyonluğu kaptırdık.

Karşıyakalılar!.. Aklınızı kullanın. 3 yıl üst üste bir futbol takımının tarihinde böyle bir olay yoktur. Bütün Türkiye hayretler içerisinde bizi izliyordu."   

***

Ertesi yıl 1982-1983 sezonunda yine büyük yatırım yaptı. Yine şampiyon olamadı. Ama Karşıyaka Türkiye'de ses getiren bir takım oldu. İdareciliğini yapan Erol Özışıkçılar (Gazcı Erol) işler iyi gitmeyince yalnız bırakıldı.

Delikanlı adamlar hayatta kaybederken kazanırlar. Bu reklamı sevmeyen, gazete arşivlerinden fotoğrafını zor bulduğum ama Karşıyaka Spor Tarihi Müzesi'nde yerini alan büyük insanın ruhu şad olsun...


egeden

Selçuk girişimci üretiyor

Selçuk Ticaret Odası'nın KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan 30 yeni girişimciye düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Böylece Ticaret Odası'nın şimdiye kadar toplam beş dönem düzenlediği kurslarla yetiştirdiği girişimci sayısı 150'yi buldu.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, "150 girişimcinin eğitim almasını sağladık. Bu Selçuk için de önemli bir kazanım" diyor ve ekliyor:

"Biz bu eğitimleri kısa yoldan KOSGEB'ten hibe alarak dükkan açıp ticarete atılmak olarak görmüyoruz. Verilen eğitimlerle uygun koşul ve zamanlama ile iyi etüd edilmiş projelerin hayata geçirilmesine imkan verdiğini düşünüyoruz. Kurslar aynı zamanda kişisel olarak da girişimcilerimize önemli katkılar sağlıyor."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA