• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çağlar’ı Türk doktorlar oynattı ERKİN USMAN

Çağlar’ı Türk doktorlar oynattı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2015, 00:00
Çağlar Söyüncü İzmir futbolunun Türk futboluna armağan ettiği son yıldız. Henüz 20 yaşında. Geleceğin futbolcusu, yeteneği olarak tanınıyor. Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, Ümit Milli Takım'da oynarken hayran kaldığı bu genci Yunanistan maçı öncesi Bursasporlu Serdar Aziz sakatlandığı için yerine (A) Milli Takım'a çağırdı. Çağlar'ın yükselişi medyada zaten manşetlerle, yorumlarla dile getirildi, ben ona girmeyeceğim. Ama Çağlar'ın Alman doktorlar tarafından çenesinde kırık var, bir ay kesinlikle futbol oynayamaz, değil maçlara, idmanlara bile çıkamaz denmesine rağmen üç gün içerisinde Türk doktorlar tarafından nasıl iyileştirildiğini ve Altınordu'nun lig maçlarına çıkıp (A) Milli Takım kampına nasıl katıldığını anlatacağım. Atatürk'ün, "Beni Türk doktorlarına emanet edin" sözlerini anımsayaraktan...   

***

Ümit Milli Takım'ın Almanya'daki Almanya ve İngiltere maçlarında ay-yıldızlı formayı giyen Çağlar Söğüncü'ye maç sırasında rakibi dirsek atar, Çağlar çene kemiğinden sakatlanarak maçı terketmek zorunda kalır. Alman Doktorlar Çağlar'ın filmini çekerek teşhisi koyarlar: "Çene üst kemiğinde göz çukurunda (Urbita) aldığı dirsek darbesi yüzünden kırık var. Kesinlikle en az 1 ay süreyle maçlara, hatta idmanlara bile çıkmaması gerekir..." Milli maçtan İzmir'e gazi olarak dönen Çağlar'ın durumu Altınorduluları da endişelendirir çünkü bu futbolcuya Adana deplasmanında ve diğer maçlarda ihtiyaç büyüktür. Kulüp doktoru Altınordu Sağlık Kurulu'ndan, Altınordu'nun Dernek Başkanı Dr. Salih Mertan'a durumu anlatır. Mertan Almanya'da çekilen CD'yi ister ve hastanede Plastik Cerrah Dr. Aslı Can'a gösterir. Gerisini Mertan anlatıyor:

"Aslı hanım CD'ye baktı, 'Bu kırık değil, dikkat edilmezse kırık gibi teşhis konan fissür rahatsızlığı var. Futbol oynamasında da bence sakınca yok' dedi. Bununla yetinmeyerek bir de cerrahi konusunda uzman Prof. Dr. Tahir Güler'e gösterdim. O da Aslı hanımın teşhisini destekledi, bu kırık değil, fissür dedi. Ve biz Çağlar'ı iki gün sonra ligde Adana deplasmanında oynattık. Ben ona bir koruyucu maske hazırladım ama onu da devre sonunda attı, maça öyle devam etti."

Yani eğer Türk doktorları bakmasaydı Çağlar Söğüncü'nün (A) Milli Takım'a çağrılması imkansız hale gelecek, bir ay istirahat edecek, antrenmanlara çıkamayacak, belki de maç kabiliyetini yitirerek olumsuz etkilenecekti. Gelin de Türk doktorlarının yeteneğini alkışlamayın...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA