• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zenginken düştük fakirken çıkarız ERKİN USMAN

Zenginken düştük fakirken çıkarız

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2016, 00:00

Karşıyakalıları konuk ettik Yeni Asır'da önceki gün. Tabii Spor Servisi'nin tamamının hazır bulunduğu ziyarette, benim gibi bir Karşıyakalının bulunmaması eksiklik olurdu, beni de unutmamışlar sağolsunlar, aradılar, ben de katıldım.
Elbette Karşıyaka gibi koca bir camianın futbol elçisinin İkinci Lig'de oynaması yeşil-kırmızılılara yakışmıyor da daha önce birkaç kez yazdığım gibi, Her şerde bir hayır vardır.
Transfer yasağı Karşıyaka'da gençlerin filiz vermesini, başarı merdivenlerini sindirerek tırmanmasını sağlayacaktır.

Karşıyaka, Soner Tolungüç gibi gerçekten yetenekli ayrıca Karşıyaka aşığı bir teknik direktöre sahip olduğu için ne kadar şanslı. Büyük konuşmuyor, kelimeleri tarta tarta söylüyor ama yeşil-kırmızılı takımın gençlerle başarıya ulaşacağına da inanıyor.
Anladığım kadarıyla zirve mücadelesinde rakiplerin kent temsilcileri Gümüşhane, Ankaragücü ve İnegöl olacağı görüşündeler.
Ama gençlerin hakem hatalarına rağmen Karşıyaka'yı üst sıralarda tutmasını hayra yoruyorlar, ilginç bir dilekleri de var: "Geçen sezon trilyonlar harcadık, zenginken düştük.
Bakarsınız bu kez fakirken şampiyon oluruz..."

Karşıyaka Menajeri Atilla Güneş 31 yıldır Karşıyakalı. "Ben Erol ağabeyle (Baş) birlikte yeşil-kırmızılı renklere en fazla hizmet eden adamım.
Daha ilkokul çağlarında 10 yaşındayken Karşıyaka sevdasına tutuldum. Okuldan kaçar Karşıyaka Stadı'na gelir, Kadri Aytaç hocanın çalıştırdığı Muharrem'lerin bulunduğu idmanları heyecanla izlerdim" diyor. Karşıyaka teknik heyetinin ziyaretinde bulunan Karşıyakalıların çok sevdiği ilçe eski emniyet müdürü Gürsel Yıldız'ın şu sözleri Karşıyaka'da Yamanlar suyu içenin bir daha ayrılamayacağına delil:
"Ben Kırklareli doğumluyum ama Karşıyaka'da üç yıl ilçe emniyet müdürlüğü yaptım, sevdalandım. Karşıyaka kafilesiyle Kırklareli'ne maça gitkik. Kırklarelililer, "Sen niye Karşıyakalılarla berabersin, doğduğun yer burası değil mi?" diye sitem ettiler. Bense yeşil-kırmızılı renklere tutulduğumu belirterek, "İnsanın doğduğu değil, doyduğu yer önemli" diyerek durumu geçiştirdim.
Dilerim Karşıyaka'yı yine hakettiği yerde TFF Birinci Lig'de hatta uyumakta olan işadamlarının katkısıyla Süper Lig'de görürüz" dedi.
Güneş, Tolungüç ve Yıldız başaracaklarına inanmışlar. Siz de inanın bu gençlerin oluşturduğu takıma. Hadi İnegöl maçında tribünler dolsun bakalım.

Isı yalıtımı ve kabaran fatura

Makine Mühendisi Güngör Kaya, serin havaların kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde binalarda alınması gereken yalıtım tedbirleri hakkında uyarılarda bulundu.
Kaya, yaptığı açıklamasında binalarda gerçekleştirilecek basit ama önemli yalıtım tedbirleri sayesinde enerji ve doğalgaz faturalarında yüzde 50 ila yüzde 60 oranlarında tasarruf edebileceğine dikkat çekti. Ülke genelinde 25 milyon civarında konut olduğuna dikkat çeken Güngör Kaya, "Maalesef ülkemizde ısı yalıtımı konusunda tam hassasiyet oluşmadı. Özellikle son 5 yılda, bu konuda gerekli adımlar atılmış olsaydı ve binalarda normlarına uygun ısıya duyarlı yalıtım yapılsaydı eğer, şu anda ülkemiz enerji tüketiminde büyük bir tasarruf sağlanmış olurdu" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA